Hlavní obsah

Nový Land Rover Defender se už skrývá jen za minimálním maskováním

Právo, laz

Nová generace legendárního off-roadu Land Rover Defender se představí ještě letos. Britská automobilka láká dosud nejpodrobnějšími snímky novinky. Pochází z těžkých testovacích kilometrů v terénu.

Foto: Land Rover

Ostré hrany zůstanou.

Článek

Land Rover stojí před podobně těžkým úkolem jako Mercedes u třídy G. Tedy přetvořit off-roadovou legendu, která byla proslulá svou nezničitelností a nezaměnitelným charakterem, v moderní auto. Defender se od roku 1948 do předloňska, kdy byla výroba ukončena, ve své nejhlubší podstatě nezměnil.

Foto: Land Rover

Zřejmě na přání nebude chybět ani rezerva na zádi.

Nové vydání musí být jiné, musí obstát v náročných legislativních podmínkách včetně emisí, ochrany chodců a nárazových zkoušek. Ovšem na pravidelný provoz mimo silnice má i přes modernější háv být připraveno více než slušně. Inženýři s předprodukčními prototypy najeli už více než 1,2 milionu ostrých kilometrů po celém světě a v těch největších extrémech.

Foto: Land Rover

Testovací vozy jsou zkoušeny v nejvyšších teplotách a nadmořských výškách...

Foto: Land Rover

...ale také za polárním kruhem.

Všimnout si můžeme opravdu krabicovitých tvarů, stejně jako o něco širší karoserie, díky čemuž by se řidiči mohl vejít i loket bez otevřeného okénka. Což u Defenderu tradičně nebylo úplně možné. Zatím jsou potvrzeny dvě verze, kratší třídveřová a delší pětidveřová. Mluví se ale opět i o prodloužené variantě.

Vůz by měl opět stát na rámové konstrukci. Motory by měly pocházet z modulární rodiny Ingenium, prototypy údajně pohání dvoulitrový turbodiesel. K oficiálnímu představení dojde v následujících měsících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám