Hlavní obsah

Volkswagen poprvé ukazuje nákres příštího Golfu, nahlédnout lze i dovnitř

Volkswagen při prezentaci ukázal dvě skici Golfu příští generace a potvrdil odhalení v říjnu letošního roku. Novinka dostane benzinové, dieselové a plynové motory a také mild-hybridní a plug-in-hybridní pohonné ústrojí.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ukázal tuto skicu příští generace Golfu při výročním setkání akcionářů.

Článek

Že se letos odhalí Volkswagen Golf osmé generace, je známo – víme, že se tak stane v říjnu, nikoliv na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu, a také jsme už viděli řadu fotografií novinky s lehkým maskováním.

Ony obrázky ukázaly, že se vpředu chystá poměrně velká změna – světlomety budou mít zespoda dva oblouky. Nyní je tento detail potvrzen přímo automobilkou, a to skicou, kterou ukázala jedna z prezentací v rámci výročního setkání akcionářů.

Foto: Volkswagen

Na náčrtku interiéru jsou jasně patrné dvě obrazovky - digitální budíky a centrální displej.

Na náčrtku interiéru jsou jasně patrné dvě obrazovky – digitální budíky a centrální displej.

Prezentace ukázala i náčrtek interiéru, na kterém nejvíce zaujme duo obrazovek – digitální budíky a centrální displej. V obojím můžeme odhadovat nějakou evoluci současných systémů Volkswagenu, mimo jiné směrem k tomu, že Golf má být neustále připojen k internetu.

Za povšimnutí stojí i ramena volantu, jejichž tlačítka vypadají, jako by měla být dotyková. A také volič převodovky – to, co vidíme na této skice, je mnohem blíže „joysticku“, který se bude vždy vracet do své původní polohy, jako to má např. BMW.

Nicméně, nepředbíhejme, dostupné obrázky nejsou moc vypovídající. Dozvěděli jsme se však, že nový Golf bude k mání s benzinovými, naftovými, plynovými a plug-in-hybridními pohony a také s 48V mild-hybridním systémem. Elektrická verze e-Golf nebude, tu nahradí první model z rodiny I.D.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Volkswagen Golf současné generace, zde v elektro-verzi e-Golf

Reklama

Výběr článků

Načítám