Hlavní obsah

Upadlé kolo? V Rusku ho nahradili kusem dřeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekáte od profesionálního řidiče odpovídající přístup k řízení? Titulek není ani trochu nadsázkou - v Rusku zachytili na video autobus, kterak jede po kusu dřeva. Řidič jím nahradil jedno ze zadních kol.

Foto: Profimedia.cz

Může malá kláda fungovat jako kolo autobusu? V Rusku ano. (Ilustrační foto)

Článek

Měli jsme tu řidiče, který jel bez kola a nepovažoval to za problém. Nyní tu máme autobus, který místo kola jel po kusu dřeva. Podle dostupných informací se to stalo minulý měsíc v Prokopjevsku, dvousettisícovém městě v Kemerovské oblasti v Rusku.

Autobus měl zapnuté výstražné dvojblinkry a podle videa to vypadá, že byl tažen nákladním vozem. Protože má očividně poháněná zadní kola, dost pravděpodobně by se v tomto stavu ani nedokázal pohybovat vlastní silou.

Co je na tomto případu překvapivé - tedy kromě faktu, že autobus má místo kola kus dřeva - je, že netradiční náhrada na první pohled plní svou funkci relativně dobře. Podle kouře, který zpod něj vychází, ale soudíme, že tření bude ohromné. Kvůli nebezpečí požáru to tedy rozhodně nelze doporučit. V podobném případě je vždy nejlepším řešením zavolat patřičný odtahový vůz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám