Hlavní obsah

McLaren začal odhalovat nový model, měl by nabídnout 720 koní

Novinky, maž

McLaren si pro ženevský autosalon chystá jednu velkou novinku, model 720S. Automobilka z britského Wokingu začala postupně odhalovat technické parametry. Víme tak, že o pohon se bude starat čtyřlitrový osmiválec.

Foto: McLaren

McLaren 720S: automobilka ukázala nový model během testů.

Článek

McLaren se v tiskové zprávě důsledně vyhýbá označení nového modelu. Je to jednoduché, protože číslice v názvu vždy označuje výkon použitého motoru v koňských silách. Takže druhá generace sportovního kupé je označována pouze jako „Super Series”. Podle neoficiálních informací ale novinka ponese název 720S.

Oficiální je, že o pohon se stará čtyřlitrový osmiválec dopovaný dvěma turbodmychadly. Jde o novou pohonnou jednotku s interním kódem M840T, jejíž základ leží v osmiválcích, které v různých stupních úprav pohánějí všechny současné McLareny. Nová je i výfuková soustava, která by měla zprostředkovat sportovnější zvuk. Jako spíše pouťovou funkci hodnotíme rudé podsvícení při každém odemknutí automobilu.

Foto: McLaren

McLaren 720S: motorový prostor se po každém odemknutí zbraví doruda.

McLaren zatím nezveřejnil kompletní portfolio technických údajů, na to bude nutné počkat si do Ženevy, kde se odehraje světová premiéra. Víme však, že zrychlení 0-200 km/h se odehraje za 7,8 sekundy. To je o desetinu sekundy rychleji než v případě odlehčené verze 675 LT, jejíž test najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

McLaren 675LT - zrychlení 0-300 km/h Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám