Hlavní obsah

Škoda po Octavii RS ukázala i scouta, překvapení nečekejte

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda nadělila motoristickým fanouškům před Vánoci ještě druhý dárek. Jen 24 hodin po odhalení sportovní verze RS jsou venku fotografie dobrodružného scoutu. Ten se dodává výhradně s karoserií kombi.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2017)

Článek

Proti standardní verzi je podvozek scoutu vyšší o 30 mm. Všechny verze mají standardně pohon všech čtyř kol realizovaný elektronicky řízenou lamelovou spojkou Haldex V. generace. Standardní výbavou je rovněž elektronická uzávěrka diferenciálu (EDS) aktivní na přední i zadní nápravě. Nájezdové úhly mají parametry – 16,6 stupňů vzadu a 14,5 stupňů vpředu.

Na výběr jsou celkem tři motory, přičemž dva jsou naftové - 110 a 135 kW (150 a 180 koní). Benzínový motor má 132 kW, respektive 180 koní. Poprvé je možné kombinovat motor  2,0 TDI (110 kW) s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2017)

Nové jsou asistenční systémy dostupné i pro standardní octavii - asistent pro jízdu s přívěsem, Blind Spot Detect (varuje před vozidly v mrtvém úhlu) nebo Rear Traffic Alert (při couvání z parkoviště sleduje provoz za vozem a vozidla přijíždějící ze stran).

Octavia Scout, dodávaná výhradně jako kombi, se ukáže v březnu v Ženevě společně s verzí RS. [celá zpráva]

„Modernizované provedení modelu Octavia Scout, stejně jako Octavia RS a Octavia Combi RS bude možné objednávat počátkem ledna. První vozy dorazí k zákazníkům na přelomu dubna a května,” uvedl pro Novinky.cz Vítězslav Pelc z tiskového oddělení automobilky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Scout

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám