Hlavní obsah

Renault představil nový koleos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault vypustil zatím jedinou fotografii nové generace modelu Koleos, který bude představen v pondělí 25. dubna v Pekingu. Ale vlastně to ani není tak nová generace. Tohle je něco úplně jiného.

Foto: Renault

Nový Renault Koleos (2016)

Článek

SUV Renault Koleos bylo pro značku velkým zklamáním. Prodejní výsledky byly tak slabé, že se proslýchalo, že s příchodem modelu Kadjar (zde jsme měli například jeho test) jej zruší bez náhrady.

Kadjar přišel a nic se nestalo. Ticho. Teď už víme proč. Renault představí v Pekingu nový model s názvem Koleos.

Koleos bude větší. Pravděpodobně naroste o pár centimetrů, ale hlavně dostane techniku Nissanu X-Trail. Na tomto podvozku pak bude stát delší karoserie (zatím známe neoficiální cifru 4672 mm), ale také výrazně nižší (1678 mm).

Vzhled auta není vůbec překvapením. Přebírá kompletně celý spektákl efektních triků modelů Talisman a Mégane, jako jsou denní LED světla v bumerangovitém stylu, tvar masky i ohromné logo na ní.

Ačkoli Renault uveřejnil jedinou fotografii, ze špionážních fotek, které kolují po světových médiích, je znát, že i zadní světla budou převzata z talismanu.

Foto: Renault

Renault Talisman Estate

Počkejme si na pondělí, kdy bude vůz oficiálně představen i s technickými detaily. Pro Čínu, kde se auto začne prodávat jako první, má být jako pohonná jednotka nabízen nový benzínový čtyřválec o objemu dva litry.

V Evropě spíš sázíme na tradici – turbodiesel 1,6 l, který dnes pracuje v Nissanu X-Trail.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nissan X-Trail

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám