Hlavní obsah

Honda Civic Type R: sériové provedení do Paříže nedorazí, jen koncept číslo 2

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo čekal, že do Paříže dorazí ostrý civic v sériovém provedení, bude zklamán. Na slavné automobilové výstavě se totiž objeví již druhý koncept, jakkoliv svým pojetím velmi blízký sériové výrobě.

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2. koncept)

Článek

Kromě modré barvy je nový koncept stejný jako ten ženevský z března letošního roku. Na svém místě tak zůstalo ohromné zadní křídlo i dvacetipalcová litá kola, těšit se můžete i na čtveřici koncovek výfuku.

Honda slibuje, že výkon dvoulitrového přeplňovaného motoru bude nejméně 280 koní. Patrně kvůli snížení emisí během měřicího cyklu nebude chybět tlačítko „+R”, které zvýší odezvu motoru a charakteristiku točivého momentu. Poháněna jsou přední kola, verze Type R vychází z poslední generace standardního civiku.

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2. koncept)

Adaptivní tlumiče a manuální převodovka

Výhradně pro provedení Type R Honda vyvinula  nový systém adaptivních tlumičů u všech čtyř kol. Podle jízdního stavu se automaticky upravuje tuhost tlumičů přední a zadní nápravy. Potěšitelné je, že auto, aspirující na nejrychlejší „předokolku” na slavné Severní smyčce, dostane přímo řazenou převodovku (šestistupňovou).

Konkurent Renaultu Mégane RS, Seatu Leon Cupra, Golfu GTI a dalších hot hatchů se začne prodávat v roce 2015.

Foto: Honda

První letošní koncept nové Hondy Civic Type R

Foto: Honda

Honda Civic Type R (2. koncept)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám