Hlavní obsah

Škoda od roku 1905 vyrobila 15 miliónů vozidel

Novinky, maž

Škoda má důvod k oslavě, dnešním dnem se může pochlubit 15 milióny vyrobených vozidel od roku 1905, kdy v Mladé Boleslavi začala výroba automobilů.

Foto: Škoda Auto

15milióntý vůz značky Škoda sjel z linky v Mladé Boleslavi 5. února 2013.

Článek

Jubilejní vůz – stříbrná Octavia třetí generace – sjel z pásu v hlavním výrobním závodě značky v Mladé Boleslavi a bude používán jako VIP auto v technologickém centru v Česaně. Bez zajímavosti určitě není, že začátkem roku 2012 vyrobila Škoda 14milióntý vůz. Třetina ze současně vyrobených aut, tj. zhruba pět miliónů vozů, sjela z pásu v uplynulých šesti letech. V roce 2018 chce Škodovka ročně prodávat minimálně 1,5 miliónu vozidel.

„Dopravní prostředky vyrábíme už 118 let, automobily pak od roku 1905. Jsme tak jednou z nejstarších automobilek na světě,“ řekl u příležitosti jubilejního vyrobeného vozu šéf Škody Winfried Vahland.

Ještě letos se podle zákulisních informací serveru Novinky.cz pod názvem Sportback představí nová karosářská verze rapidu - hatchback. Kromě ní letos Škoda představí ještě facelift yetiho a superbu, ukáže se i sportovní varianta octavie (RS). Zkraje příštího roku přijde na trh nová generace fabie, prakticky hotová je již Octavia Scout.

Reklama

Výběr článků

Načítám