Hlavní obsah

Název nového modelu Škoda oznámí v dubnu na pekingském autosalonu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda odtajní název nového liftbacku, kterému se v českých médiích běžně říká Rapid, příští měsíc na autosalonu v Pekingu. Řekl to ve středu předseda představenstva Winfried Vahland.

Článek

Podle zákulisních informací zatím Škoda o definitivním názvu nerozhodla. Jako nejpravděpodobnější se nyní jeví varianta Popular, velkou šanci má i Rapid. Ve hlasování čtenářů Novinek zvítězil Rapid (74 %), Popular dostal pouze 15 %; hlasovalo bezmála 10 000 respondentů.

Jisté je, že název nového liftbacku bude znám už v dubnu, a to na autosalonu v Pekingu. Na výroční tiskové konferenci to oznámil ve středu předseda představenstva Winfried Vahland.

Stoprocentně potvrzené je také to, že se nový model poprvé ukáže v září na pařížském autosalonu a že se bude vyrábět v karosářské variantě liftback. Model se podle Vahlanda bude vyrábět také v Číně a v Rusku.

Foto: SEAT

Seat Toledo (koncept, 2012)

Označení Popular by nejspíš lépe vystihovalo charakter vozu, který bude velikostně i cenově mezi fabií a octávií. Stejně jako v případě Rapidu využívala Škoda tento název ve své historii. V úvahu by tak připadalo i označení Felicia. Další z nabízených variant, které má Škoda zaregistrované, totiž Lauretta, nám nepřijde pravděpodobná.

Automobilka už nyní prodává v Indii vozidlo s názvem Rapid, to ovšem s evropskou verzí nebude mít po technické stránce nic společného (technicky jde o VW Polo sedan). Mimochodem, indická verze se měla jmenovat Lauretta (Škoda pod označením Laura prodává Octávii), nakonec se ale automobilka rozhodla pro nynější název.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám