Hlavní obsah

Škoda Yeti se bude v Číně vyrábět od roku 2013

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Škoda China a Shanghai Volkswagen v pátek oznámily, že na začátku roku 2013 bude v závodě Shanghai Volkswagen zahájena výroba kompaktního SUV Škoda Yeti.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Yeti 2,0 TDI 4x4

Článek

Škoda Yeti je v pořadí již čtvrtý model, který se společnost Škoda Auto chystá v Číně vyrábět. Kromě fabií a octavií zde vyrábí i nejluxusnější superby. Výroba strategicky důležitého modelu Yeti se rozběhne počátkem roku 2013.

Prezident společnosti Škoda China Alfred Rieck při podpisu smlouvy o licenční výrobě řekl: „Společnosti Škoda Auto a Shanghai Volkswagen úspěšně spolupracují již od příchodu značky Škoda do Číny v roce 2006 a zaznamenaly zde rychlý a významný růst. Místní výroba vozu Škoda Yeti v závodě Shanghai Volkswagen přináší nové možnosti růstu a potvrzuje dlouhodobý zájem značky Škoda o čínský trh."

Mladoboleslavská automobilka má zahraniční výrobní závody kromě Číny také na Ukrajině, v Kazachstánu, Rusku, Bosně a v Indii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám