Hlavní obsah

Nejmenší Volkswageny Up! se proháněly v Údolí smrti

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší Volkswagen se připravuje na sériovou výrobu. První předsériové kusy se nyní prohánějí v Údolí smrti v Kalifornii, kde jsou vystaveny extrémním podmínkám. Malý automobil na bázi VW Up! bude vyrábět i Škoda Auto.

Článek

Špionážní fotografové zastihli připravovaný Volkswagen Up! při testech v Údolí smrti, jednom z nejméně příjemných míst na Zemi s ročními srážkami pouhých 50 mm. V nejníže položeném místě Severní Ameriky s oblibou testuje mnoho automobilek připravované vozy, mezi jinými také česká Škoda Auto.

VW zatím ukázal pouze koncept vozu Up!. Ten je dlouhý 3,45 m (1,63 široký a 1,42 m vysoký) a vyznačuje se koly až v rozích karoserie. Minimální převisy karoserie tak připomínají mikroautomobil Smart. Proti němu má ale Up! výhodu ve čtyřech sedadlech.

Koncern již odsouhlasil, že miniautomobil Up! bude pod jiným, zatím neupřesněným názvem vyrábět mladoboleslavská automobilka. Miniauto od Škody přijde na trh později, první bude Volkswagen Up! (zatím není jisté, zda bude tento název použit i u sériového vozu). Světová premiéra by se mohla odehrát na jaře 2011 na autosalonu v Ženevě, sériové verze by bylo možné zakoupit koncem příštího roku. Pod kapotou budou malé tříválce a dokonce i vyvíjený dvouválec 0,8 TSI. K dispozici by měla být i elektrická verze.

Silně maskované vozy, vyfocené v Údolí smrti si můžete prohlédnout například na těchto stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám