Hlavní obsah

Varšavský strojvůdce vysílačkou naschvál zastavoval vlaky

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Zlomyslníka, který v Polsku s pomocí krátkovlnné vysílačky od srpna minulého roku protiprávně zastavoval vlaky, zadržela policie. Mužům zákona se ho podařilo chytit při činu nedaleko železniční stanice v Skierniewicích v lodžském vojvodství. Informovala o tom ve středu polská televize TVN.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Zadržený měl při sobě krátkovlnnou vysílačku, z níž do jedoucích vlaků vysílal signál „radiostop“. V den, kdy ho policie zadržela, tímto způsobem 32krát zastavil vlaky v provozu v okolí Skierniewic. Největší překvapení ovšem nastalo, když policie zjistila, že tento 33letý muž už několik roků pracuje jako strojvůdce varšavského metra.

Vyšetřování prokázalo, že zadržený měl dva společníky, s nimiž se seznámil na specializovaném internetovém fóru. Jeden z nich, povoláním informatik, byl už několikrát trestán za tzv. informační diverzi. Policie trojici zabavila různá zařízení, která v současnosti zkoumají odborníci.

„Zjišťujeme přesný počet zastavení vlaků a také to, zda při nich mohlo dojít k ohrožení lidských životů,“ oznámil obvodní prokurátor v Lodži Krzystof Kopania.

Reklama

Výběr článků

Načítám