Hlavní obsah

Trýznitel žen Ariel Castro se v cele oběsil

– Cleveland • Aktualizováno
Novinky, rei

Američan Ariel Castro, který ve svém domě v Clevelandu deset let držel trojici unesených mladých žen, spáchal ve vězení sebevraždu. Strážci ho v jeho cele v úterý našli oběšeného. Castro, jehož soud minulý měsíc odsoudil na doživotí, zemřel po převozu do nemocnice.

Foto: ČTK/AP

Ariel Castro u soudu

Článek

Vězeňská správa případ vyšetřuje. Zatím není jasné, na čem se mohl trestanec oběsit.

„Byl na cele sám a každých 30 minut byl kontrolován. Po nalezení vězně byli povoláni vězeňští zdravotníci a snažili se o jeho oživení. Krátce po převozu byl ve 22:52 prohlášen za mrtvého,“ vysvětlila mluvčí správy státu Ohio JoEllen Smithová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ariel Castro před soudemVideo: Reuters

Bývalý řidič školního autobusu věznil a týral ve svém domě Michelle Knightovou, Amandu Berryovou a Ginu DeJesusovou, které v letech 2002 až 2004 unesl na ulici v sousedství. S Berryovou zplodil dceru, Knightovou opakovaně donutil potratit, když jí bušil pěstmi do břicha.

Deset let vězněné ženy poděkovaly za podporu

Letos v květnu se Berryové podařilo dostat ke dveřím domu a zalarmovat kolemjdoucího, když Castro nebyl doma. Soud počátkem srpna Castrovi uložil doživotní trest bez možnosti předčasného propuštění a návdavkem k tomu symbolických 1000 let vězení. Trestu smrti se Castro po dohodě s žalobci vyhnul svými přiznáními.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Deset let pohřešovaná Američanka přivolala policii telefonemVideo: Reuters

Policie zveřejnila rozhovor dispečerky s policistou při zásahu v ClevelanduVideo: Novinky/Reuters

Castro se před vynesením rozsudku omlouval a vysvětloval, že je nemocný a závislý na sexu tak, jako je alkoholik závislý na pití. „Nejsem násilník. Nejsem zrůda. Jsem normální člověk,“ tvrdil Castro.

Soudce Michael Russo mu však odvětil, že pro lidi, jako je on, není na světě místo.

Dům, v němž Castro ženy věznil, daly úřady zbourat.

Reklama

Související články

Tyran z Clevelandu dostal 1000 let vězení

Ariel Castro, který mnoho let věznil v domě v americkém Clevelandu tři ženy, stráví zbytek života ve vězení. Soud mu ve čtvrtek uložil doživotí bez možnosti...

Výběr článků

Načítám