Hlavní obsah

Kamión, který zabil dva lidi, řídil vybodovaný šofér

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Policisté při vyšetřování čtvrteční tragické srážky nákladního vozu a sanitky na severu Moravy zjistili, že řidič nákladního vozu, který je pravděpodobným viníkem neštěstí, neměl za volantem vůbec sedět. Dosáhl totiž maximálního počtu trestných bodů a nemá v současnosti řidičský průkaz na nákladní vozy.

Článek

Policie již řidiče obvinila. „Je obviněn z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti a z řízení vozidla bez řidičského průkazu. Trestní sazba je od tří do deseti let,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Podle informací Práva řidič nasbíral od roku 2007 celkem 18 trestných bodů, které se mu postupně umazávaly. Přesto měl v únoru letošního roku stále 12 bodů a měl odevzdat řidičský průkaz, což ale neudělal.

Trestné body dostal za různé přestupky, například za vysokou rychlost, telefonování při jízdě za volantem, za dopravní nehodu nebo za jízdu s dítětem bez autosedačky.  

Foto: Jarosalv Ožana, ČTK

Policisté vyšetřují srážku sanitky s nákladním vozem.

Při střetu vozidel u Staré Vsi nad Ondřejnicí zemřeli dva lidé. "Pětatřicetiletý druhý řidič sanitky a 53letá transportovaná žena zemřeli. Řidič sanitky byl těžce zraněn. Další převážená 63letá žena skončila také v nemocnici,“ uvedla Holčáková.

Foto: Jarosalv Ožana, ČTK

Vrak sanitky po střetu s nákladním vozem.

Pravděpodobnou příčinou nehody je nesprávné předjíždění. "Řidič nákladního vozidla měl předjíždět dosud neznámá vozidla a mělo dojít ke střetu se sanitkou. V současnosti však není ani vyloučena verze mikrospánku řidiče tahače s následným přejetím do protisměru,“ uzavřela Holčáková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám