Hlavní obsah

U Ostravy se srazila sanitka s náklaďákem, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Dva lidé zemřeli ve čtvrtek ráno po srážce karvinské sanitky a nákladního auta Iveco na silnici I/58 ve Ve Staré Vsi nad Ondřejnicí směrem na Mošnov. Další dva lidé byli zraněni. Nehoda se stala krátce před pátou hodinou ráno, zahynuli při ní člen posádky sanitky a převážená pacientka.

Článek

Policie prošetřuje okolnosti nehody. "Jednou z prověřovaných verzí je, že ke střetu došlo ve chvíli, kdy nákladní automobil předjížděl,“ řekla Novinkám mluvčí policie Gabriela Holčáková. Právě řidič nákladního vozu je pravděpodobným viníkem nehody.

Foto: Jarosalv Ožana, ČTK

Vrak sanitky po střetu s nákladním vozem.

Řidič vypověděl, že vjel do protisměru, aby se pokusil předjet zatím neznámé vozidlo. Později se střetl se sanitkou jedoucí v opačném směru. Podle Holčákové ale řidič také mohl usnout. Policisté nyní zjišťují i šoférovu minulost, existuje podezření že již nasbíral 12 bodů a zatím není jasné, jestli mu už byl odebrán řidičský průkaz.

Foto: Jarosalv Ožana, ČTK

Policisté vyšetřují srážku sanitky s nákladním vozem.

Vozy rozhozené na obě strany silnice

Mluvčí doplnila, že po nehodě zůstala obě vozidla stát na opačných stranách vozovky a všude zůstalo velké množství kusů vozů a stop po nehodě. "Někteří lidé byli po nehodě ze sanitky katapultováni,“ doplnila mluvčí policie.

Nehodu nepřežil jeden člen posádky sanitky a převážená pacientka. Řidič nákladního vozu zraněný nebyl, dechová zkouška neprokázala, že by před jízdou pil alkohol.  

Posádku sanitky tvořili dva řidiči. "Jeli delší trasu, na které se měli střídat. Obětí nehody se stal ten, který seděl na sedadle spolujezdce," vysvětlila Holčáková.  

Foto: Jarosalv Ožana, ČTK

Následky tragické dopravní nehody.

Nasazeny tři jednotky hasičů

"Dvě úmrtí a další dvě zraněné osoby si vyžádala vážná dopravní nehoda mezi převozovou sanitkou z Karviné a nákladním automobilem Iveco, která se stala před pátou hodinou ranní u Staré Vsi nad Ondřejníkem," informoval mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela s tím, že na ošetřování a transportu zraněných a likvidaci úniku provozních kapalin z vozidel se podílely tři jednotky hasičů.

V sanitním vozidle, jehož provozovatelem je nemocnice Karviná-Ráj, cestovaly čtyři osoby. Dvěma z nich již bohužel zasahující lékař nemohl nijak pomoci. Oba zemřeli ještě před příjezdem záchranářů.

Dva zranění

"Jednalo se o muže a ženu, jejichž identitu ani zranění záchranná služba nemůže potvrdit. Lékař záchranné služby pouze konstatoval smrt, neprováděl však ohledání zemřelých," řekl mluvčí severomoravské záchranné služby Lukáš Humpl. Záchranáři na místě pomáhali dvěma zraněným.

Třiašedesátiletá žena byla ošetřena s poraněním krční páteře a vícečetnými zhmožděninami, lékař nevyloučil možné poranění břicha. Muž ve věku pětatřicet let utrpěl poranění hlavy a mozku, páteře a hrudníku.

"Oba pacienti byli při vědomí a se záchranáři komunikovali. Po prvotním ošetření na místě zásahu v rámci přednemocniční neodkladné péče záchranáři transportovali zraněné na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám