Hlavní obsah

Kanibalistická restaurace byla podvrh, stojí za ním vegetariáni

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Spekulace o promyšleném kroku nové německé restaurace, kde se původně mělo podávat lidské maso, se potvrdily. Před týdnem Novinky informovaly o restauraci Flimé, která na svých webových stránkách hledala dárce jakékoli části těla za účelem jeho zpracování a servírování hostům. Nyní se prokázalo, že celou akci mají na svědomí vegetariáni.

Článek

Kontroverzní postup, jenž evokoval návrat kanibalismu, většina lidí odsoudila, nyní se ale prokázalo, že podnik bude naopak vegetariánský a že se jednalo pouze o chytrý tah, jak na sebe strhnout pozornost.

Přestože vedení restaurace ještě minulý týden odmítalo, že by se jednalo o podvod a tvrdili, že se jejich kuchaři opravdu chystají připravovat pokrmy z lidského masa, realita je zcela opačná. Maso se v podniku nebude podávat žádné.

Kampaň měla kritizovat jedlíky masa

Německá vegetariánská společnost (Vebu) uvedla, že záměrem projektu bylo upozornit konzumenty na hrůzy spojené s jedením masa.

„Vebu chce všechny upozornit na vysokou spotřebu masa po celém světě. Nikdo nepřemýšlí nad důsledky v jejich každodenním stravování. Právě proto bylo nezbytné vytvořit podobnou kreativní kampaň,“ sdělil mluvčí vegetariánské společnosti Sebastian Zösch.

Webové stránky podniku zcela obrátily

Berlínská restaurace v pondělí přišla s novým zpracováním svých internetových stránek. Z výzev na darování některé části lidského těla byl text upraven na kritiku těch, kteří maso konzumují.

Někteří odpůrci lživé reklamy, kterou Flimé aplikovala, se však domnívají, že nechutnost akce a její prezentace celé poselství kampaně překonalo. Jedno má ale restaurace jisté, vědět se o ní bude.

Reklama

Související články

V Berlíně otevřou kanibalistickou restauraci

Německá metropole bude mít novou nekonvenční restauraci. Bude se jmenovat Flimé a zatím její majitelé tají, kde ji otevřou. Mají k tomu důvod, na jídelníčku...

Výběr článků

Načítám