Hlavní obsah

Podpisy pro Táňu Fischerovou shání sběrači až v Bruselu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sběračská kampaň podporovatelů prezidentské kandidatury Táni Fischerové získala mezistátní rozměr. Sběrači se rozhodli zaměřit na početné zastoupení českých úředníků a politiků v Bruselu. V těchto dnech jim proto nabízejí podpisové archy nedaleko známé sochy čůrajícího chlapečka (Manneken Pis).

Foto: Michaela Říhová, Právo

Táňa Fischerová na archivním snímku

Článek

Sběr podpisů bude na jednom z nejfrekventovanějších míst belgické metropole probíhat tento a příští týden. Občanské hnutí na podporu zvolení Táni Fischerové kvůli tomu vydalo výzvu „europoslancům, úředníkům, zaměstnancům a dalším lidem žijícím v Bruselu“, aby přišli kandidátku podpořit do přilehlé čokoládovny.

„Požádejte prosím prodavačky o petici, nebo ať mě zavolají,“ apeloval na zájemce spolupracovník hnutí Dušan Swalens, který v Bruselu žije.

Podporovatelé herečky a bývalé poslankyně Fischerové se tak snaží na poslední chvíli sehnat potřebný počet 50 tisíc podpisů, aby se Fischerová mohla stát oficiální kandidátkou. Zbývá jim prý 20 tisíc podpisů, které musí shromáždit do 14 dní.

Dosud se iniciativa při dotazech na počet podpisů hájila tím, že jsou podpisové archy rozptýleny všude po republice. Nyní apeluje na své spolupracovníky, aby archy co nejdříve odesílali na sjednocené místo.

Táňa Fischerová, která se rozhodla sběr podpisů nechat na lidech a nedoprovází jej žádnou kampaní, se zatím v předvolebních průzkumech umísťuje spíše na zadních příčkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám