Hlavní obsah

Horoskop | Vodnář: Obecná charakteristika jedenáctého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Pokud jste se narodili v období mezi 21. lednem až 20. únorem, vaším astrologickým průvodcem je Vodnář. Jaká je charakteristika jedenáctého znamení zvěrokruhu?

Foto: David Ryneš, Novinky

Vodnář je jedenácté astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Vodnář

Vodnář je jedenácté astrologické znamení zvěrokruhu. Co je pro něj typické? Vodnáři rádi plavou proti proudu a jsou originální. Jsou to empatičtí snílci, kteří milují přírodu a chtějí zlepšit svět. Pokud mohou, vyhýbají se konfliktům.

Jsou laskaví, obětaví a tolerantní, bývají proto oblíbení ve společnosti a mívají velké množství přátel. Tito svobodomyslní vizionáři chrlí nápady: často ale zůstávají nepochopeni, což je vždy zklame. Nevydrží dlouho na jednom místě, mají neustálou potřebu poznávat nové věci, místa a lidi.

Láska a přátelství

Vodnář není typem, který by se objímal na potkání, své emoce projevuje spíše podle potřeby. Občas trvá, než mu dojde, že ve vztahu nejde už jen o přátelství, ale o lásku. Kdo touží po vášni, u Vodnáře možná narazí: milují sice věrně a oddaně, explozi citů od nich ale nečekejte.

Vodnáři potřebují partnera, který je nebude v ničem omezovat: s kým a jak často se budou vídat, o tom chtějí rozhodovat sami. Stejně tak o životních plánech a aktivitách, neradi se cítí kýmkoliv a čímkoliv svázaní.

Živel

Vzduch

Vládnoucí planeta

Uran

Kameny zvěrokruhu

Ametyst, akvamarín, tyrkys, granát, hematit, jantar

Barvy

Temně fialová, růžová, šedá

Slavní Vodnáři

Ženy: Božena Němcová, Věra Chytilová, Adina Mandlová, Bára Basiková, Jiřina Jirásková, Oprah Winfrey, Shakira, Virginia Woolf, Sheryl Crow, Jeniffer Aniston, Natalie Cole, Bridget Fonda

Muži: Mozart, Jules Verne, Christian Dior, Charles Darwin, Thomas Alva Edison, Galileo Galilei, Justin Timberlake, Phil Collins, James Dean, Robbie Williams, Miloš Forman, Jaromír Jágr, Miroslav Donutil, Jan Werich

Reklama

Výběr článků

Načítám