Hlavní obsah

Zhubnout a tvarovat svaly mohou ženy i pomocí boxu

Novinky, das

Box již dávno není jen výsadou mužů. Jako forma kondičního cvičení, při kterém lze velmi dobře hubnout a tvarovat postavu, je stále vyhledávanějším sportem i u žen. Předností má ale tento sport mnohem více. Naučíte se u něj rychlým reakcím, odbouráte stres a zároveň posílíte svou vlastní obranyschopnost.

Základní boxerské techniky rukouVideo: Novinky

 
Článek

Než začnete se samotným boxováním, je důležité rozehřát a protáhnout tělo.

„Cvičení na zahřátí těla by mělo trvat 5-10 minut. Ideální jsou v tomto směru tzv. angličáky, při kterých se zapojují svaly celého těla, a pak skoky přes švihadlo, boxerský běh či různé poskoky,” vysvětluje profesionální thajská boxerka a kickboxerka Martina Jindrová.

Následovat by měly cviky na protažení celého těla, aby se jednotlivé svaly připravily na další aktivitu. Zaměřte se skutečně na celé tělo. Začněte protahovacími cviky na krk, hlavu, paže, pokračujte přes záda až po všechny svaly na nohou.

Jak zahřát a protáhnout svaly před každým cvičením Video: Novinky

Ženský box je především o nácviku a soustředění se na konkrétní švihy rukou a koordinaci pohybů těla. Při boxu totiž nikdy nejde jen o práci rukou. Pohyb vychází z nohou, navazuje pohyb boků, až poté se zapojuje rameno a přichází samotný švih rukou.

Trenér thajského boxu Zdeněk Švamberk z pražského klubu Pro7sport vám v hlavním videu ukáže základní boxerské techniky rukou (1. Direkt, 2. Hák, 3. Zvedák), které můžete cvičit i doma a různě je kombinovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám