Hlavní obsah

Poté, co ji učitelka veřejně zostudila kvůli tloušťce, podstoupila operaci. Je o 70 kilo lehčí

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletá Michelle Salvatoreová z jihoaustralského města Adelaide se většinu svého života potýkala s nadváhou. Narážky na její váhu byly běžnou denní záležitostí. Poslední kapkou k tomu, aby se sebou něco začala dělat, bylo ponížení před celou třídou, které přišlo z úst učitelky.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Salvatoreová dnes - s fotkou, jak vypadala v roce 2018

Článek

Michelle Salvatoreové byl v deseti letech diagnostikován tzv. syndrom polycystických ovarií. Jedná se o hormonální poruchu, která má za následek obezitu, nepravidelnost menstruace, zhoršené akné, ale také třeba nadměrný růst tělesného ochlupení.

„Vždy jsem byla dítě s průměrnou velikostí, ale v devíti letech jsem začala přibývat na váze po předčasně prodělané pubertě,” uvedla Michelle. Rok poté jí diagnostikovali hormonální poruchu a její váha šla strmě nahoru.

Podle lékařů neměla přirozeně otěhotnět. Její dcery jsou důkazem, že se mýlili

Děti

Diagnóza pro mladou dívku nepřišla vůbec ve vhodnou dobu, není se tak čemu divit, že byla ve škole terčem posměchu.

Útěchu před nepřízní života našla v čokoládě, na které se stala doslova závislá. K tomu se následně přidaly i další sladkosti a nezdravé pochutiny.

Stravovací návyky Michelle Salvatoreové dříve a nyní

Dříve

  • Snídaně: žádná
  • Dopolední svačina: tortilla chipsy
  • Oběd: Mražené jídlo ohřáté v mikrovlnné troubě a dva plátky bílého chleba
  • Odpolední svačina: chipsy a několik kousků čokolády
  • Večeře: velký talíř těstovin, porce většinou pro dva lidi
  • Dezert: zbytek nesnězené tabulky čokolády 

Nyní

  • Snídaně: sójové ledové latté, půlka anglického muffinu, restované houby, 1/4 avokáda
  • Dopolední svačina: proteinový koktejl nebo zeleninové lupínky
  • Oběd: Salát s kuřecím masem nebo tofu
  • Odpolední svačina: plátky zeleniny a hummus
  • Večeře: kuskus se zeleninou, dresink z medu a hořčice
  • Dezert: zmrzlina bez cukru 

„Věděla jsem, že musím zhubnout, a často jsem se o to i snažila, ale nikdy se mi to nepovedlo, takže jsem to pokaždé vzdala. Nakonec jsem se smířila s tím, že jsem odsouzena k tomu být tlustá, neměla jsem žádnou naději,” popisuje mladá žena.

Ponížení od učitelky 

V lednu roku 2018, kdy vážila nejvíc, se dostala až na hmotnost 124 kilogramů.

Kvůli váze zažívala nelehké chvíle téměř pořád, největší ponížení jejího života ovšem nepřišlo od spolužáků, ale učitelky. Ta jí jednoho dne před celou třídou řekla, že by „měla přestat jíst pizzu a raději začít chodit do tělocvičny”.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Salvatoreová před zákrokem

„Byla jsem totálně v šoku. Ten den jsem přišla domů ze školy a začala nekontrolovatelně brečet. Nemohla jsem uvěřit tomu, co se stalo,” cituje vyjádření mladé ženy k incidentu server Daily Mail.

„Už tak bylo strašné, že se mi posmívali spolužáci, ale slyšet něco podobného od učitelky, to bylo hrozné. Doslova mě to traumatizovalo a snížilo moje už tak dost nízké sebevědomí,” popisuje své pocity Michelle.

Po této velmi negativní zkušenosti mladá žena navštívila hormonálního specialistu, který jí potvrdil, že jádrem jejích potíží je právě syndrom polycystických ovarií a navrhl jí podstoupit tzv. gastrický bypass, tedy zmenšení žaludku. Zákrok podstoupila v únoru 2018.

Foto: Profimedia.cz

Michelle Salvatoreová dnes

„Bylo to nejlepší rozhodnutí, které jsem mohla udělat. Během roku jsem shodila téměř 70 kilogramů,” popsala své nadšení Michelle.

Nepříjemným vedlejším dopadem ale byl fakt, že po tak velké ztrátě hmotnosti jí zůstala velká část nadměrné kůže kolem žaludku, což bylo nejen velmi nepohodlné, ale mladá žena se s tímto závažím cítila mnohem větší a těžší, než ve skutečnosti byla.

V září roku 2019 tak podstoupila další zákrok, při kterém jí byla všechna nadměrná kůže odstraněna.

Žena zhubla 96 kilogramů. Bývalá boubelka se nyní pyšní postavou modelky

Zdraví

„I když i teď se na sebe někdy podívám a vidím určité nedokonalosti, jsem jednoznačně mnohem spokojenější se svým tělem a cítím se šťastná. V létě jsem si dokonce poprvé oblékla i bikiny. Byl to neuvěřitelný pocit. Cítím se teď jako naprosto jiná osoba. Jsem šťastnější, mám dostatek energie,” popisuje Michelle.

Fotky z období před zákrokem a rok po něm opravdu dokládají, že jde doslova o jinou ženu. Boubelku ze školních dob by v této mladé ženě dnes málokdo poznal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám