Hlavní obsah

Obezitu budou lékaři odstraňovat ultrazvukem i rentgenem

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Každý člověk, který má problém se svou postavou, by byl raději, kdyby se při dietě vůbec nemuselo cvičit a tuky by mizely samy. Řešení možná nabídne nový lékařský přístroj založený na rentgenovém záření, který by mohl tuky rozpouštět bezbolestně. Na jeho služby si však budou muset zájemci ještě pár let počkat, neboť vývoj je teprve v počátcích.

Článek

Ačkoli zní tato zpráva příliš nadějně na to, aby se skutečně tlouštíkům splnila, odborníci jsou optimističtí a věří, že přístroj vbrzku skutečně vznikne. Systém bude založen na rentgenu, který známe například z letištní kontroly. Lékaři nechají obézní osobu projet tunelem a jeho tukové tkáně začnou pomalu tát. Po několika dnech bude náhle lehčí o dva tři kilogramy.

Opakováním procesu každé dva týdny lze dosáhnout celkového zeštíhlení bez diety a cvičení. Příznivou předpověď vynesl na veřejnost profesor Donald Combs z Eastern Virginia Medical School.

Na druhou stranu, přístroj, který odstraňuje tuk okamžitě, aniž by pacient musel podstoupit bolestivou liposukci, již existuje. Metoda hubnutí pomoci ultrazvuku pomůže ženám odstranit tukové polštáře v problematických partiích. Jeho výhodou je bezbolestnost, žádné jizvy a odpadá i dlouhodobé nošení stahovacích kalhot. Jediné, co musí pacient dodržet, je vyvarovat se tučným a kalorickým jídlům alespoň na tři týdny, protože tělo musí samo spotřebovat tuk ultrazvukem uvolněný.

Reklama

Související články

Necvičit, a přesto hubnout? Jde to!

Zázračných přístrojů, které slibovaly hubnutí bez námahy, se u nás v posledních letech vyrojila spousta. Ale bublina zázraku vždycky rychle splaskla....

Zatočte s nadváhou v celé rodině

Pokud patříte mezi maminky, které věčně bojují s kily navíc, neúspěšné střídáte dietu za dietou, a bojíte se, aby stejně nedopadly vaše děti, máte jedinečnou...

Výběr článků

Načítám