Hlavní obsah

Ve zhubnutí díky tabletkám věří 70 procent lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PITTSBURGH

Také si myslíte, že k hubnutí není třeba se hýbat víc než obvykle a jíst méně než obvykle? Spousta lidí věří tomu, že když spolknou zázračnou spalovací tabletu a vypijí koktejl, zhubnou za týden 20 kilogramů.

Článek

Jedna třetina všech lidí, kteří se snaží nějakým způsobem zhubnout, používá podpůrné prostředky, které slibují rychlé spalování tuků, zrychlení metabolismu bez jakéhokoliv omezení v jídle a bez větší fyzické zátěže.

Lékaři ovšem upozorňují na skutečnost, že tento způsob rozhodně není zdraví prospěšný. Člověk, který se rozhodne pro hubnutí touto cestou by měl nejdříve vše probrat s odborníkem. Tím, že je spousta léků volně prodejná, není možné kontrolovat jejich vedlejší účinky, často vedoucí k závažným zdravotním komplikacím.

Hubnutí je miliardovým byznysem

"Lidé se potřebují dostat z magického kruhu mýtů o hubnutí a přestat si myslet, že jedením pilulek se nastartuje metabolismus a kila sama půjdou dolů," řekl Saul Shiffman z university v Pittsburghu. "Každý může shodit, ale je k tomu zapotřebí dlouhá cesta. Nic nejde bleskově," dodal Shiffman.

Produkty na hubnutí jsou obrovským světovým byznysem, ve kterém se točí miliardy amerických dolarů ročně. Jen za volně prodejné léky na hubnutí lidé ročně utratí 44 miliónů dolarů.

Lidé o nebezpečí netuší

Jedna třetina těch, kteří si nejrůznější podpůrné prostředky kupují, si uvědomuje, že možná nedělají úplně správnou věc pro své zdraví, ale domnívají se, že jim nijaké výraznější nebezpečí nehrozí. Zbývající dvě třetiny o žádném nebezpečí vůbec netuší.

Pokud se rozhodnete hubnout, poraďte se nejdříve se svým lékařem. On sám by vás měl na hrozbu obezity včas upozornit. Pokud tak dle vás nečiní, zkuste se poohlédnout po jiném.

Reklama

Související články

Jak vybrat správné cvičení

Aby tělo dobře vypadalo i fungovalo, musí pro to každý něco udělat: udržovat ho při síle a pružnosti pravidelným a dobře zvoleným cvičením. Zlepší...

Dieta vyžaduje klid a pravidelnost

Na pravidelnost a klid by měl dbát člověk, který se rozhodne pro snižování své váhy. Mimo dostatečného přísunu základních živin by se měl postarat o duševní...

Zhubněte bez jojo efektu

Ať už je nadváha objektivní či pouze subjektivně pociťovaná, nejčastějším řešením je dieta. V České republice po ní alespoň jednou za život sáhne naprostá...

Výběr článků

Načítám