Hlavní obsah

Jak získat ploché bříško do šatů snadno a rychle

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká vás vánoční večírek či jiná společenská akce, kam byste si chtěla obléknout své oblíbené přiléhavé šaty, ale postava už není to, co bývala? Pokud vás trápí větší povislé bříško, máme pro vás pár tipů, jak na to. A u některých se ani nezapotíte!

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

1. Dávejte si pozor na jídlo

Jídlo je nejdůležitějším krokem v cestě za plochým břichem. Kromě toho, že ovlivňuje tukové zásoby, působí i na to, jestli je naše břicho opticky nafouklé, nebo ne. Některé potraviny jsou totiž nadýmavé a způsobují to, že naše bříško vypadá ještě větší, než ve skutečnosti je.

Dávejte si proto pozor na množství soli, kterou konzumujete, nadýmavou zeleninu, ale i samozřejmě nezdravé limonády, luštěniny, ale i potraviny, které obsahují laktózu.

K dlouhodobě plochému bříšku ale samozřejmě nestačí jen vynechat nadýmavé potraviny. Jak by mělo vypadat ideální stravování, pokud toužíte po celkově štíhlé postavě?

„Osvědčilo se mi jíst všechno, ale s mírou. A zásadně si nepřidávám porci navíc, i když mi jídlo moc chutná. Každé jídlo doplňuji velkou porcí zeleniny nebo ovoce. Zásada je dopřávat si sacharidy spíš ráno a v poledne. Proto chybuje ten, kdo večeří těstoviny, rizoto nebo knedlíky. Navečer už bychom měli dát přednost jen kvalitním bílkovinám a zároveň konzumaci jídla co nejvíce omezit. A pozor na alkohol, to jsou velmi zrádné skryté kalorie,“ upozorňuje Jana Havrdová z Českého svazu aerobiku a fitness Fisaf, která je přesvědčená, že práce na plochém a pevném bříšku je na dlouho, respektive nekončící, zvláště pokud máte tendenci nabírat tuk do břicha.

2. Stahovací prádlo: Záchrana, když jde do tuhého

Pokud na cvičení ani změnu jídelníčku již není čas, zbývá jediné - pořídit si stahovací prádlo, které vaše křivky zmenší až o dvě velikosti.

„Velký návrat v posledních letech slaví tvarující kalhotky s vyšším pasem. Důvod je prostý, napomáhají k dokonalé postavě. Tvarují nejen pozadí, ale také bříško, kde schovají případné nedostatky. Ženy je mohou obléci pod kalhoty či sukně, kde vykouzlí požadované sexy křivky,“ doporučuje Markéta Jiráčková, obchodní ředitelka značky Timo.

Další variantou jsou pak stahovací košilky, které se nejlépe hodí pod společenské šaty. Často navíc obsahují tvarující podprsenku a tudíž částečně plní i funkci spodního prádla. U všech druhů stahovacího prádla ale platí, že by se mělo zkoušet společně s outfitem, se kterým ho chceme nosit. Nebojte se proto vzít si společenské šaty do kabinky s sebou, abyste věděla, jak vám oboje společně sedí.

3. Cvičením proti povolenému bříšku i bolavým zádům

Za to, že neběháme po čtyřech jako kočky, ale stojíme a chodíme vzpřímeně, vděčíme tzv. core – hlubokému stabilizačnímu systému páteře, který se ukrývá pod povrchovými svaly v oblasti zad a břicha. Core je ale třeba posilovat.

Pokud ho zanedbáváme, přestávají pracovat drobnější svaly a výsledkem jsou bolavá záda nebo povolené břicho. Následující cviky, pokud se provádějí pravidelně, fungují jako poukázka na ploché bříško.

Prkno: Z kleku na kolenou se opřete o předloktí a nohy jednu po druhé postupně natáhněte vzad a opřete o prsty. Zpevněte břišní stěnu, hýždě a vytáhněte se z ramen. Vydržte 5 až 10 sekund.
Horolezec: Poloha jako při kliku, ruce propnuté a dlaně opřené o podložku. Dynamicky přitáhněte pravou nohu k hrudníku, aby pravé koleno mířilo k pravému rameni. Vraťte se do výchozí polohy a zároveň přitáhněte k hrudníku levou nohu. Opakujte 10x-20x.
Rybí ocas: Lehněte si na břicho, ruce pokrčte v loktech a opřete je o čelo. Palce nohou opřete o podložku. Zvedněte obě nohy najednou nad podložku, přitom zatněte hýžďové svaly a svaly konečníku a pochvy. Pár sekund vydržte, pak povolte svaly a opřete se koleny o podložku. Opakujte 10x.
Poloviční most: Leh na záda, nohy pokrčené v kolenou, chodidla na podložce. S výdechem zdvihněte pánev. Pohyb provádějte silou za pomoci hýžďových svalů. V horní poloze se pomalu nadechněte a s dalším výdechem pomalu obratel po obratli položte hýždě zpátky na podložku. Opakujte 10x.
Mrtvola: Na závěr cvičení se odměňte chvilkou vleže na zádech, kdy uvolníte celé tělo a jen klidně dýcháte. Po několika minutách pomalu rozhýbejte zápěstí, kotníky a postupně probuďte celé tělo a protáhněte se, jako když ráno vstáváte.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám