Hlavní obsah

Efektivní cvičení pro muže, které jim pomůže zbavit se zvětšených prsou

Novinky, Kristýna Léblová, kk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních letech mají muži z důvodu hormonální nerovnováhy, nadváhy, ale i vlivem užívání některých léků (např. na srdeční onemocnění, zvětšenou prostatu, úzkost či depresi apod.) problémy se zvětšenými prsy. Podle fitness trenéra a Muže roku 2017 Matyáše Hložka lze tyto nežádoucí atributy odstranit pomocí speciálních cviků na ochablé prsní svalstvo. V přiloženém videu naleznete sérii těchto cviků.

Fitness trenér Matyáš Hložek radí mužům, jak se zbavit nevzhledných zvětšených prsou Video: Novinky

 
Článek

Cviky na zpevnění ochablého prsního svalstva je podle fitness trenéra Matyáše Hložka lepší dělat zprvu v posilovně a nejlépe s trenérem, který nezkušeným začátečníkům poradí, jak je dělat správně.

Prvním cvikem je klasický klik

První cvik - klik - zvládnou muži i doma, bez jakýchkoli pomůcek. Na začátku je dobré mít ruce na úrovni ramen a postupně je buď dávat do větší šířky, případně k sobě. Vždy tak procvičí jiné svaly.

„Důležité je mít ramena stažená dolů, nádech provádět při cestě dolů a výdech nahoru. Důležité je také neprohýbat záda, držet tělo i hlavu v rovině,“ radí Hložek.

Druhým cvikem jsou tzv. tlaky

K druhému cviku postačí rovná lavice a činky, které lze nahradit pet lahvemi s vodou. Na začátek je lepší si vzít lehčí váhu pro nacvičení správné techniky, aby docházelo k posilování prsních svalů, ne ramen. Proto je důležité ramena tlačit do lavice.

Foto: Novinky

Na pevná prsa je při posilování potřeba do rukou nějaké to závaží.

Třetím cvikem jsou rozpažky

„Je to v podstatě stejná pozice jako při tlacích, akorát točíte zápěstí k sobě a jdete s nimi od sebe, přičemž s výdechem stahujete k sobě. Opět je důležité tlačit ramena do lavice a pořádně procítit prsní svaly,“ popisuje trenér z pražského Synergy clubu.

U každého cviku je nejlepší provádět 10-15 opakování ve čtyřech sériích. Důležitá je také pravidelnost. Zkuste to alespoň třikrát týdně. Až si budete jistí výdrží, dávky postupně navyšujte. Na cvicích není nic moc těžkého, jen je potřeba si na ně udělat čas - po pár týdnech pravidelného cvičení nevzhledná povislá prsa zmizí.

Foto: Novinky

U rozpažek je třeba mít ramena přilepená na podložku.

Základem všeho je ale také smysluplná strava. Stačí se moc nepřejídat a hlídat si poměr příjmu potravy a výdeje energie.

Reklama

Výběr článků

Načítám