Hlavní obsah

Domácí pleťové masky pro suchou, mastnou i aknetickou pleť

Novinky, ema

Proč platit za drahé a většinou nepříliš účinné pleťové masky z drogerií, když si je můžeme vyrobit samy? Většina těchto přípravků totiž po otevření podléhá rychlé zkáze a často je nutné vyhodit zbytek, který jsme použily sotva jednou. Připravte si tedy čerstvou voňavou masku z ovoce u sebe doma.

Foto: Profimedia.cz

Přírodní, podomácku vyrobenou masku si můžete dát do lednice a použít další den nebo si udělat jen takové množství, aby vám vyšlo přesně na jedno použití. Takový luxus výrobky z obchodů určitě nenabízejí.

Článek

Všechny masky by se měly nechat působit deset až patnáct minut a je vhodné je smývat čistou, vyždímanou a teplou žínkou. Citlivě smývejte zbytky masky krouživými pohyby a příliš netlačte, abyste pleť zbytečně nepodráždily.

Růže pomůže s mastnou pletí

Pokud vás trápí příliš se mastící pleť, vyzkoušejte masku z růžových lístků. Jestli tím trpí jen určitá část obličeje, pak naneste masku jen na problematická místa a zbylým se vyhněte, abyste příliš nevysušili zdravou pleť. Budete potřebovat:

  • 6 čerstvých okvětních lístků růže
  • 2 polévkové lžíce růžové vody
  • 1 polévkovou lžíci přírodního plnotučného bílého jogurtu v pokojové teplotě
  • 1 polévkovou lžíci tekutého medu

Příprava:

Růžové okvětní lístky namočte a pak je rozdrťte v hmoždíři nebo v misce. Přidejte všechny ingredience, dobře promíchejte a aplikujte. Nechte působit alespoň deset minut a odstraňte pomocí horké žínky. Jako bonus budete cítit svěží květinovou vůní.

Avokádem na zralou a suchou pleť

Tato velmi jednoduchá maska se skládá pouze ze dvou složek: Avokáda a medu, které jsou známé svými obzvláště hydratačními vlastnostmi. Pokud máte zralou pleť se začínajícími vráskami a trápí vás suchá pokožka, zkuste následující recept.

Příprava:

Připravte si půlku velmi zralého měkkého avokáda a čtvrtinu šálku s medem. Vidličkou rozkvedlejte avokádo a poté přidejte med. Dobře promíchejte a naneste na obličej. Nechte působit deset minut, poté vše důkladně smyjte teplou žínkou. Pleť by měla být na dotek jemná a příjemně osvěžená.

Jahody pomohou na akné

„Oblíbené ovoce je přirozeným zdrojem kyseliny salicylové, která se ve velkém objevuje v přípravcích, jež pomáhají bojovat s aknetickou pletí,“ píše o růžích beauty.about.com.

Na masku budete potřebovat:

  • hrstku čerstvých jahod, rozhodně ne mražených
  • kelímek kysané smetany nebo bílého jogurtu.

Příprava:

Jahody i jogurt (nebo smetanu) nechte navyknout pokojové teplotě. Poté obě suroviny rozmixujte v mixéru. Pokud ho nemáte, jahody rozmačkejte a smíchejte s druhou surovinou do co nejjemnější kaše. Nechte působit 15 minut a smyjte. Výhodou u tohoto receptu je, že nevyužité zbytky můžete osladit moučkovým cukrem a pochutnat si na nich jako na dezertu.

Reklama

Související články

Účinné kosmetické rady za málo peněz

Syrová vejce a pivo na vlasy, kávové granule na celulitidu, pytlíčky s čajem či okurka proti vráskám a kruhům pod očima... Ke kráse stačí opravdu málo, přesto...

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné...

Výběr článků

Načítám