Hlavní obsah

Koktejly slaví své 205. narozeniny

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 13. května oslaví všechny koktejly na světě své 205. narozeniny. Definice slova koktejly není příliš náročná – jde totiž o vynikající nápoj, který činí mysl a srdce neohroženými. Oslavte s námi tento narozeninový den s našimi osvědčenými zjednodušenými recepty.

Foto: Profimedia.cz

Koktejly slaví své 205. narozeniny.

Článek
Mojito
Suroviny: 5 cl karibského bílého rumu, 15 cl Relax Exotica limetka, limetka a lístky máty na ozdobu
Postup: Do skleničky vložíme pár kostek ledu, nalijeme rum a dolijeme limetkovým džusem. Promícháme lžičkou, ozdobíme plátkem limetky a lístky máty.
Bianco se sodou a jahodami
Suroviny: 1 díl Cinzano Bianco, čerstvé jahody, soda, led
Postup:  Do sklenice na míchané nápoje naplněné ledem nalijte Cinzano Bianco. Dolijte sodou a přidejte kousky jahod. A na závěr vše zamíchejte.
Jim Beam & Cola
Suroviny: 4cl Jim Beama, 1cl koly, sklenice plná ledu a lehce zmáčknutý měsíček limetky.
Postup: Do sklenice naplněné ledem nalijte bourbon, dolijte kolou a doplňte limetkou. Vše Zamíchejte.
Extra Dry s limetovým džusem a sodou
Suroviny: 1 díl Cinzano Extra Dry, 1 díl čerstvého limetového džusu, 1 díl sody, led
Postup:  Nalijte Cinzano do sklenice na míchané nápoje naplněné kostkami ledu. Přidejte další ingredience a jemně zamíchejte.
Slunečnice
Suroviny: 2 cl slivovice R. JELÍNEK, 4 cl bílého vermutu, 3 cl pomerančového sirupu, 10 cl pomerančového džusu, dolít tonikem
Postup: Do sklenice na míchané nápoje s ledem nalijte slivovici, vermut a pomerančový džus. Přidejte pomerančový sirup a dolijte tonikem. Vše zamíchejte.
Golden Nail
Suroviny: 4 cl Ballantine’s Finest, 1 – 2 cl Karlovarské Becherovky, řez pomerančové kůry
Postup: Sklenku na whisky naplňte kusy ledu. Dávkujte whisky a becherovku a promíchejte. Vložte pomerančovou kůru, případně zapalte zápalku a stiskněte kůru lícem ke sklence tak, aby vonné látky prošly plamenem do nápoje. Pak vložte kůru mezi led a stěnu sklenky.
Bianco se sodou a jahodami
Suroviny: 1 díl Cinzano Bianco, čerstvé jahody, soda, led
Postup:  Do sklenice na míchané nápoje naplněné ledem nalijte Cinzano Bianco. Dolijte sodou a přidejte kousky jahod. A na závěr vše zamíchejte.
Ztracený ráj
Suroviny: 2 cl slivovice R. JELÍNEK, 2 cl broskvového likéru nebo broskvové vodky, 1 cl sirupu grenadina nebo jahoda, 1,5 cl citrónové šťávy, dolít jablkovým džusem
Postup: Do sklenice na míchané nápoje s ledem nalijte slivovici, broskvový likér nebo broskvovou vodku, sirup grenadina či jahoda a citrónovou šťávu. Vše zamíchejte.
Extra Dry s limetovým džusem a sodou
Suroviny: 1 díl Cinzano Extra Dry, 1 díl čerstvého limetového džusu, 1 díl sody, led
Postup:  Nalijte Cinzano do sklenice na míchané nápoje naplněné kostkami ledu. Přidejte další ingredience a jemně zamíchejte.
Útěk do Mexika
Suroviny:  5 cl vodky, 15 cl džusu Relax Exotica kaktus, 1 cl čerstvé citrónové šťávy, plátek jablka a pomerančová kůra na ozdobu
Postup: V šejkru promícháme vodku, kaktusový džus a čerstvou citrónovou šťávu. Přelijeme do sklenice s ledem a ozdobíme plátkem jablka a pomerančovou kůrou.
Mamie Taylor
Suroviny: 4 – 6 cl Ballantine’s Finest, 1 cl limetové šťávy, 10 cl zázvorové limonády, ½ - 1 cl zázvorového piva (není podmínkou, ale pomůže), 1 – 3 ks tenkého plátku čerstvého oloupaného zázvoru
Postup: Do tumbleru (sklenka bez nožky, obsah kolem 25 cl) vložte led až po okraj. Dávkujte vše kromě zázvorového piva a promíchejte. Přidejte případně zázvorové pivo a ozdobte několika plátky čerstvého zázvoru.
Rosso Americano
Suroviny: ½ Campari, ½ Cinzano Rosso, soda, pomeranč na ozdobu, led
Postup:  Nalijte Cinzano a Campari do sklenice na míchané nápoje. Přidejte další ingredience a zamíchejte.
Kaktus
Suroviny: 2 cl tequily, 5 cl džusu Relax Exotica kaktus, 2 cl čerstvé limetkové šťávy, sůl a výseč citrónu na ozdobu
Postup:  V šejkru promícháme tequilu, kaktusový džus a čerstvou šťávu z limetky, přelijeme do sklenice s ledem a ozdobíme solí a výsečí citrónu.
Sour Apple Caipiriňa
Suroviny: 5cl Berentzen Sour Apple, 1 limetka, 2 čajové lžičky třtinového cukru, soda
Postup: Do nízké skleničky nalijeme všechny ingredience a zamícháme.

Reklama

Související články

Míchané koktejly osvěží každou letní party

Doba dovolených a odpočinkových dní vrcholí a mnozí z nás se chystají pořádat zahradní či rodinnou oslavu. K rozličným lahůdkám pečeným na grilu se hodí také...

Výběr článků

Načítám