Hlavní obsah

Míchané koktejly, jež osvěží a přitom ozvláštní parný den

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během současného horkého léta přijdou leckomu k chuti osvěžující míchané nápoje, jež se snadno připraví z ovocných džusů, šťáv, kousků čerstvého ovoce, ledu a kapky alkoholu. Úspěch s nimi jistě sklidíte i na letní party.

Foto: Profimedia.cz

Během horkých letních dnů se můžete osvěžit lehkým míchaným nápojem.

Článek

Míchané koktejly, byť s trochou alkoholu, mohou být dobrou náhražkou pivu či jiným alkoholickým nápojům, jež ve velké míře zatěžují vedrem oslabený organismus.

Koktejly
Dionés
Ingredience: 3 cl Bacardi, 2 lžičky vanilkového cukru, 2 cl čerstvé limetové šťávy, 2 cl sekt rosé, 1 cl Monin liqueur fraise des bois
Příprava: V shakeru protřepejte všechny ingredience s ledem a přes sítko opatrně nalijte do sklenice. Každou sklenici pak ještě dolijte růžovým sektem. Ozdobit můžete podle vlastní fantazie, drink je výborný, pokud jej doplníte jahodovým likérem.
Bohemia Sekt s jahodami a mátou
Ingredience na přípravu 4-6 sklenic nápoje: 500 g jahod, 6-8 čerstvých listů máty, 1 láhev Bohemia Sektu demi sec
Příprava: V mixéru zpracujte jahody a listy máty. Přelijte směs přes husté síto do mísy. Sklenice naplňte z poloviny nejprve jahodovou směsí a pak zalijte sektem. Ozdobte listy máty.
Koktejl Rossoton
Ingredience: 1 díl Cinzana Rosso, 3 díly toniku, čerstvá šťáva z pomeranče, pomeranč, led
Příprava: Nalijte Cinzano Rosso do sklenice na míchané nápoje. Přidejte další ingredience, zamíchejte a ozdobte kousky pomeranče.
Cranberry Fresca
Ingredience: 4 cl Finlandie Cranberry, grepový džus, limonáda 7UP, limeta na ozdobu, led
Příprava: Do vyšší sklenice nasypte led, nalijte vodku, dolijte zázvorovou limonádou a grepovým džusem, ozdobte limetou a podávejte.
Lynchburg Lemonade
Ingredience: 4 cl Jack Daniel´s Tennessee Whiskey, 2 cl Southern Comfort (SoCo), 2 cl limetkového džusu
Příprava: Smíchejte ingredience, dolijte 5 cl spritu a ozdobte plátkem limety a koktejlovou třešní.
Rosato Royal
Ingredience: 5 cl Martini Brut, 5 cl Martini Rosato, led
Příprava: Do sklenice typu martini vložíme led, nalijeme 5 cl Martini Brut Sektu a 5 cl Martini Rosato. Lze připravit i do větší sklenice na víno, kdy se řídíme jednoduchým pravidlem: celý obsah drinku je tvořen polovinou Martini Rosato a polovinou Martini Brut Sektu. Na závěr lze dozdobit drobnými zahradními či lesními plody nebo plátkem pomeranče a můžeme podávat.
Anastázie
Ingredience: vodní meloun, 1 cl melounového sirupu, růžové víno suché 1 dcl
Příprava: Do mixéru vložíme ledovou tříšť, několik kousků vodního melounu, melounový sirup a vše rozmixujeme na pyré, navrstvíme do sklenice na martini a opatrně přelijeme vínem. Dozdobíme plátkem melounu a brčkem.
FOTOGRAFIE: archiv, Novinky

Pokud máte i vy nějaké zajímavé tipy na lahodné a osvěžující alko i nealko nápoje, napište nám na adresu NovinkyZena@seznam.cz. Zajímavé recepty čtenářů zveřejníme.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám