„V získaných datech byla obrovská různorodost, takže jsme si říkali, že by bylo velmi zajímavé, kdybychom se zaměřili na nějaké rozdíly mezi pohlavími,“ uvedl Beletshachew Shiferaw, vedoucí autor studie.

Kachna a telecí

Vědci zjistili, že muži mají všeobecně větší tendenci jíst maso a drůbež, zvláště kachny, telecí a šunku, ale také běžné druhy mořských plodů jako krevety a ústřice.

Ženy ve srovnání s tím dávaly přednost zelenině, zvláště mrkvi a rajčatům, a také ovoci, zvláště jahodám, borůvkám, malinám a jablkům.

Ořechy versus vajíčka a jogurty

Ženy také dávaly přednost ořechům a oproti mužům si mnohem raději dopřávaly vajíčka a jogurty.

Muži ale v případě zeleniny raději než ženy konzumovali chřest a růžičkovou kapustu. Zatímco ženy měly raději karbanátky neboli hamburgery z čerstvého masa, muži zmrazené polotovary.

Muži také více než ženy riskovali v konzumaci syrových potravin, ať už šlo o tatarák, krvavý steak či polosyrová vajíčka.