Hlavní obsah

Vztah a sociální sítě: Žárlit, či nechat být, když partner sleduje jiné ženy

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Pokud s nimi nakládáme obezřetně, netrávíme na nich většinu času a stále dokážeme rozlišovat mezi realitou a fikcí, pak našemu vztahu neublíží. V opačném případě se může stát, že sociální sítě napáchají ve vztahu mnohem více škody než užitku.

Foto: Profimedia.cz

Chování v offline světě je mnohem důležitější než projev na sociálních sítích.

Článek

U sociálních sítí trávíme velké množství času. Sledujeme, co dělají známé i neznámé osobnosti, lajkujeme, komentujeme a sdílíme. Není divu, že nás logicky zajímá, co na sociálních sítí zaměstnává partnera. Sleduje novinky ze světa fotbalu? V pořádku! Lajkuje fotky nového automobilu? Žádný problém!

Olajkoval fotografii neznámé ženy? To už nám nemusí být po chuti. V žádném případě to ale neznamená, že nás partner podvádí nebo si s takovou myšlenkou pohrává. Než vyvodíme závěry, měly bychom si nejprve zodpovědět následující tři otázky.

Využijte sociální sítě ve prospěch vašeho vztahu

Vztahy a sex

1. Kdo je daná žena?

Na sociálních sítích sledujeme nespočet lidí od rodiny až po známé, které jsme viděli dvakrát v životě. Proto se v první řadě zamyslete, kdo je osoba, které váš partner lajkuje fotografie nebo příspěvky.

„Po nějaké době se lidé ve vztahu více uvolní. Po raném začátku vztahu se dostávají do fáze, když už nepotřebují bojovat o vás, nýbrž o náklonnost vaší rodiny a přátel,” tvrdí odbornice na vztahy Jane Greerová.

Jednoduše řečeno, pokud partner lajkuje příspěvky vaší sestry nebo kamarádky, pravděpodobně to nemá nic společného s flirtováním. Jeho jediným cílem je, aby ho dané ženy měly rády a přijaly ho do rodiny nebo do vašeho okruhu přátel.

Jiná věc je, když partner lajkuje příspěvky od bývalé přítelkyně nebo sexy supermodelky. Takový lajk může zamrzet, a v mnoha případech vyvolá i konflikt. Snažte se zamyslet, zda se vám partner dostatečně věnuje a opětuje vám lásku. Jeho chování v offline světě je mnohem důležitější než projev na sociálních sítích. Rozhodně se vyplatí, když v tomto směru nebudete dělat ukvapené závěry.

Fenomén doby? Sledování expartnerů na sociálních sítích

Styl

2. Proč žárlím?

Pocit nejistoty, strach z rozchodu nebo nepříjemná zkušenost z minulosti. Důvodů, proč vás „jeden lajk” nenechá v klidu, je nespočet. Třeba zjistíte, že problém není ani tak v partnerově chování, nýbrž ve vašem nízkém sebevědomí nebo nulové důvěře k partnerovi.

Pokud se domníváte, že tohle je i váš případ, nebojte se obrátit na odborníka, který vám pomůže. Případně si popovídejte s partnerem a upřímně mu sdělte, co vás trápí.

„Nejde o to, abyste mu řekla, co smí a nesmí na sociálních sítích dělat. Spíše mu řekněte, co by mohl udělat proto, abyste se cítila komfortně a v bezpečí,” říká Jane Greerová pro Women's Health Mag.

Terapeut Matěj Krejčí: Kdekomu dochází, že mobil sleduje až moc, ale neumí to řešit

Zdraví

3. Kolik času tráví na sociálních sítích?

Pro mnoho z nás jsou sociální sítě nedílnou součástí běžného dne. Bohužel některé páry si je natolik oblíbily, až u nich tráví většinu volného času. V takovém případě už může jít o vážný problém, který následně ovlivní kvalitu vztahu.

Zamyslete se, kolik času oba dva trávíte na sociálních sítích. Pokud vás výsledná číslice zděsí, zapracujte na ní! Domluvte se, že u oběda, na večeři, při procházce nebo třeba v posteli nebudete sociální sítě vůbec používat.

„Zkuste říct: Vím, že sleduješ sociální sítě kvůli práci, ale mohl bys mobil odložit a podívat se až po večeři? Ráda s tebou trávím čas,” navrhuje Jane Greerová.

Nedopusťte, aby sociální sítě převzaly nad vaším vztahem kontrolu. Mnohem lepší bude, když si s partnerem o jejich používání v klidu popovídáte a stanovíte si jasná pravidla, která vám budou vyhovovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám