Hlavní obsah

Vzali se online, tváří v tvář se nikdy nepotkali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli koronaviru se poslední měsíce řada věcí střídavě stěhuje z reálného světa do online prostoru. Vedle práce na home office a schůzek přes různé online aplikace se dá přes internet dokonce uspořádat i svatba. Manželé Ayse a Darrin si ji nemohou vynachválit. A vůbec jim nevadí, že se před uzavřením sňatku v reálném životě nikdy nepotkali tváří v tvář.

Foto: Profimedia.cz

Díky online službám a aplikacím se mohou spojit lidé z různých konců světa - a třeba se přes ně i vzít. Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletá Ayse z anglického Lancasteru se seznámila se čtyřiadvacetiletým Darrinem z amerického Detroitu během lockdownu, když se připojila k online skupině určené pro párování kamarádů.

Nejdřív si začala psát s šestapadesátiletou ženou jménem Kenda, která ji dala následně „dohromady“ se svým synem Darrinem s tím, že si budou určitě dobře rozumět.

Ayse a Darrin začali svoje online schůzky v červenci 2020 a brzy si začali být velmi blízcí. Navzdory pětihodinovému časovému posunu.

Pandemie změnila online randění, lidé víc touží po trvalých vztazích

Styl

„Je legrační, že jsem poznala svoji budoucí tchyni dříve než manžela,“` vypráví pro server Independent Ayse. „Vycházela jsem s ní dobře, takže když navrhla, že mě seznámí se svým synem, brala jsem to jako dobrý nápad. I když jsem byla dost nervózní,“ pokračuje.

„Obavy se ale brzy rozplynuly a my mluvili hodiny. Máme toho mnoho společného. Oba se bojíme hromů a blesků, oba máme tetování sovy s modrýma očima,“ vyjmenovává Ayse.

Vymoženost moderní doby, která urychluje vztahy

Vztahy a sex

Když se z nich stal pár, plánovala Ayse cestu za Darrinem do USA, aby se poprvé viděli, ale kvůli restrikcímz toho sešlo.

Navzdory tomu, že se nikdy neviděli reálně tváří v tvář, se rozhodli vzít – zásnuby proběhly 21. května letošního roku přes konferenční aplikaci Zoom.

„Nemohla jsem tomu uvěřit. Říkal, že mě chtěl požádat o ruku během mé návštěvy v USA. Když jsem ale nepřijela, nemohl prý už čekat déle,“ rozplývá se Ayse. „A navzdory tomu, že jsme se nikdy reálně neviděli, jsem neměla žádné pochyby, že si ho chci vzít,“ dodává.

Snoubenci se rozhodli říct své ano na samém kraji útesu

Styl

Své „ano“ si oficiálně řekli 19. srpna, opět přes Zoom, videohovoru se účastnilo i několik nejbližších členů rodiny.

Ayse zatím čeká na přijetí žádosti o vízum, aby mohla do Detroitu za svým manželem. „Tohle nikdo z nás nečekal, když jsme se spolu začali bavit prvně. Ale teď jsme manželé, je to legální a oficiální, pořád tomu nemůžu uvěřit. Bylo opravdu těžké se nemoci skutečně potkat, ale z dlouhodobého hlediska nás to posílí, protože jsem tím vším museli projít, abychom byli spolu. My se prostě milujeme,“ dodává na závěr Ayse.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám