Hlavní obsah

Většina Češek není spokojena s tvarem svého poprsí

Novinky, das

Snad žádnou část těla neřeší ženy více než své poprsí. S jeho velikostí, pevností či tvarem nejsou spokojeny dokonce tři čtvrtiny českých žen. Alespoň to vyplynulo z aktuálního výzkumu, který se uskutečnil v červnu letošního roku na internetovém magazínu Žena-in.cz.

Foto: Profimedia.cz

Většině žen nevadí, když jim muži zírají do výstřihu.

Článek

Výzkumu se zúčastnilo více jak tisíc žen všech věkových kategorií z celé České republiky, z nichž byla téměř třetina třicátnic s jedním či více dětmi.

Z výsledků jasně vyplynulo, že více jak 60 % žen neřeší ani tak velikost svých ňader jako jejich pevnost a tvar.  Své nedokonalosti se tak snaží jakýmkoliv způsobem napravit. Asi 34 % řeší nedostatky kvalitní podprsenkou s push-up efektem, 37 % respondentek volí podprsenky s podloženými košíčky, 10 % se snaží posilovat prsní svaly, 8 % používá speciální tvarovací kosmetiku a 4 % žen užívá speciální doplňky stravy.

Zajímavé je, že zatímco Češky na svá ňadra pohlížejí velmi kriticky, jejich partneři jsou větší optimisté. 56 % dotázaných žen odpovědělo, že zatímco ony jsou s ňadry nespokojeny, jejich partnerům se líbí. Obráceně situaci popisují necelá 3 % žen, které jsou se svými ňadry spokojeny, zatímco partner má výhrady.

Průzkum dále odhalil, že 62 % respondentek nemá problém s tím, když jim muži zírají do výstřihu, 8 % z nich se to vysloveně líbí. Jen 20 % žen uvedlo, že je jim to nepříjemné nebo jim to přímo vadí.

Mít ňadra podle svého přání je dnes díky plastickým chirurgům možné doslova na počkání. Ačkoli je většina žen s poprsím nespokojena, na plastickou operaci si zatím troufne málokterá. A kvůli mužům už teprve ne. Na otázku, zda by plastiku prsou podstoupily na přání partnera, odpovědělo záporně 80 % respondentek. 13 % žen by šlo v případě, že by partner celou záležitost financoval a pouze 7 % z dotázaných by plastiku na přání partnera podstoupilo bez problémů.

Anketa

Jste spokojena se svým tvarem ňader?
Ano
33,8 %
Ano, ale trápí mne velikost
18,8 %
Ne, ale neřeším to
34,2 %
Ne, uvažuji o plastice
13,2 %
Celkem hlasovalo 5403 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Co způsobuje bolest ženských ňader

Ženská ňadra jsou symbolem mateřství a ženskosti. Jejich krása je pro ženy významná. Pro jejich velikost i tvar jsou ochotné utrácet velké sumy. Muži tyto...

Výběr článků

Načítám