Hlavní obsah

Plánování sexu muže zbytečně stresuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Muži, kteří s partnerkami plánují čas či dokonce místo pohlavního styku, se s poruchami erekce potýkají častěji než pánové, kteří sex ponechávají náhodě a vhodné příležitosti. Vyplývá to ze závěrů výzkumu, který ve čtvrtek zveřejnil deník Streats.

Článek

Studie, kterou vedl institut Isis Research a univerzitní andrologická klinika v Singaupuru, se pokoušela objasnit sexuální chování mužů, kteří překročili věk 40 let. Výsledky jsou zcela jednoznačné - přesné plánování sexu je hrobem prožitku.

"Čím více na styk myslí, tím rychleji se jejich penis zmenšuje," vysvětlil sexuolog Ganesan Adaikan, profesor, který se podílel na výzkumu provedeném singapurskou univerzitou.

Zaměřit se na prožitek

Dodal, že stanovení času na intimní život může snížit schopnost erekce a v budoucnosti může dokonce vést až k erektilním dysfunkcím.  

Odborníci proto pánům doporučují, aby se zbytečně nezabývali otázkou, kdy a jak je třeba se pohlavně vybouřit. Důležitější je prý věnovat se sexu ve chvíli, kdy k němu skutečně dojde.  

Výzkum rovněž naznačil, že "dlouhodobější užívání pilulek podněcující sexuální touhu mužům umožňuje znovu nalézt sexuální svobodu".  

Reklama

Související témata:

Související články

Vášně kolem dysfunkcí

Nedávno jsme si v různých novinách mohli přečíst poučení o tom, že sexuální dysfunkce žen vlastně neexistuje. Všechno si to vymyslely ziskuchtivé farmaceutické...

Poruchy erekce jsou přehlíženým problémem

Čechy trápí problémy s erekcí stále více. Muži se však lékařům se svými potížemi často nesvěřují a ani odborníci nevěnují spokojenému sexuálnímu životu svých...

Výběr článků

Načítám