Hlavní obsah

Pět věcí, které ženy občas dělají a muži se kvůli nim necítí být dostatečně milovaní

Novinky, das

I když o tom muži často nemluví, i oni touží být ve vztahu milováni. Sex je krásná věc, ale u dlouhodobých vztahů jednoduše nestačí. Aby byli i muži ve vztahu šťastní, potřebují neustále cítit od druhého respekt, podporu, obdiv a pochopení, což se ne vždy u dlouhodobých vztahů daří. Svou úlohu v tom sehrávají i samotné ženy, které váhu mnohých slov velmi podceňují.

Foto: Profimedia.cz

I muži touží být milováni.

Článek

Milovat druhého jednoduše není jen o tom, že mu to každý den říkáte, ale také o tom, jak se k němu chováte při různých příležitostech a co mu všechno říkáte i v okamžicích, kdy se spolu neshodnete. Stejně tak důležité je, jak moc dobře druhému nasloucháte a jste ochotna věci měnit.

Podívejte se s námi na 5 věcí, které mužům nejvíce vadí a mají pak pocit, že nejsou svými partnerkami dostatečně milováni.

1. Když neuznáváte jeho nápady a schopnosti

Pokud muž přijde s jakýmkoliv nápadem, který se týká celé rodiny a žena nápad okamžitě shodí bez toho, aby nad tím alespoň chvíli popřemýšlela, pak se nemůže divit, že je z toho muž špatný a přestane mít pocit, že jí na něm skutečně záleží.

Stejně špatně může vyznít i skutečnost, když žena podceňuje jeho schopnosti a dovednosti, a je jedno, zda se jedná o práci v domácnosti, či v jeho kariéře.

Top přednosti, které muži u žen oceňují

Vztahy a sex

2. Když chybí důvěra

Ženy by si vždy měly řádně rozmyslet, než začnou muže zrazovat od věcí, pro které se rozhodli. I když to budou myslet dobře a budou chtít jen své partnery chránit před následným zklamáním, že to nezvládli, je vždy lepší, když své muže bez ohledu na výsledek v jejich činnostech podpoří.

Pro muže totiž není nic horšího, než když jim jejich partnerka nedůvěřuje, že vše zvládnou sami.

3. Když chybí chvála a uznání úspěchů

Jestli něco muži opravdu potřebují, tak cítit od svých žen, že jsou na ně hrdé a rády s nimi sdílí radost z jejich úspěchů, ale i z dalších pozitivních zpráv.

Tři důvody, proč o vás muži rychle ztrácí zájem

Vztahy a sex

4. Když v komunikaci převažují výčitky a výtky

Pokud chce žena po muži, aby něco okamžitě udělal, měla by mu hned na začátku říct urgentnost dané věci, aby s tím muž počítal, případně aby mohl hned říci, že to v daný okamžik není v jeho silách.

Jakmile žena muže o něco požádá bez toho, aby určila přesný čas, kdy by to mělo být hotové, pak je zřejmé, že muž dané věci nedá patřičnou důležitost a dá přednost věcem, které jsou dle jeho úsudku důležitější. Když ale žena začne dané věci neustále připomínat a nadávat, že to ještě neudělal, pak to v něm vyvolá jen negaci.

Komunikace formou výčitek a s intonací dávající najevo jen zklamání v mužích vyvolává jen pocit selhání a také opovržení. Těžko si pak mohou myslet, že na nich ženám záleží...

Srovnávání partnera s jinými se nemusí vyplatit

Vztahy a sex

5. Když ho dehonestujete před ostatními

Muži nemají rádi, když o nich partnerky hovoří se svými kamarádkami, a to ani v humorném duchu. Mají pak pocit, že jim tak kazí jejich renomé či podrývají autoritu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám