Hlavní obsah

Pět nejčastějších chyb v ložnici a jak je řešit

Novinky, lin

Sex je jedním ze základních stavebních kamenů každého vztahu. Pravdou ale je, že v určitých životních fázích může začít stagnovat. Jaké nejčastější problémy se schovávají za dveřmi ložnice a jak je řešit?

Foto: Profimedia.cz

Co dělat, když vám to v posteli neklape?

Článek

Nemohu mít orgasmus během soulože

„Mnoho žen, ale i mužů se mě ptá, proč nejsou ženy schopné vyvrcholit během penetrace. Pravdou ale je, že to není nic zvláštního. Pouhých 15–20 % žen to totiž dokáže. Ostatní k tomu potřebují i stimulaci klitorisu, který se nachází mimo vnitřní oblast vaginy,“ říká odbornice na vztahy Tracey Coxová pro Daily Mail.

Jak to vyřešit? Vyzkoušejte s partnerem najít G bod, který se nachází uvnitř vaginy, a pokuste se ho při penetraci stimulovat. Vhodné je vyzkoušet co nejvíc pozic, abyste zjistila, která je pro vás nejvhodnější. Další možností je pak při souloži stimulovat i klitoris nebo si pořídit erotickou hračku, která to bude zvládat za vás.

Jsem příliš naštvaná na to, abych mohla mít sex

Problémy se vztahem mají často větší dopad na váš sexuální život než samotné sexuální problémy. Chronický hněv pak může doslova otrávit nejen sex, ale také může být zhoubou celého vztahu. Pokud osoba, se kterou jste, již není vaším přítelem, pak je nepřítelem a není důvod, proč byste pro ni měla mít své srdce otevřené.

Jak to řešit? Vzpomeňte si na chvíli, kdy problém vznikl, a pátrejte po příčině. Pokud se vám ho nedaří odhalit nebo řešit, vyhledejte odborníka a zkuste partnerovi navrhnout párovou terapii. Dlouhodobý hněv má spoustu vrstev a může pomalu, ale jistě zahubit nejen váš vztah, ale i vás samotnou.

Největší chyby, které páry dělají v ložnici

Žena

Partner se se mnou odmítá o sexu bavit

Mnoho lidí má problém o sexu mluvit nahlas. Pokud je to i záležitost vašeho partnera, pak se pokuste s ním mluvit o tomto tématu co nejcitlivěji, jak to jen jde. Je totiž možné, že má trauma z minulého vztahu a kvůli tomu má v této záležitosti zavázaný jazyk.

Jak to vyřešit? Pokud se vám partner opravdu nechce svěřit a zároveň se o problémech v sexu nechce vůbec bavit, budete muset vyhledat odbornou pomoc. Je totiž velmi pravděpodobné, že bude partnerovi příjemnější svěřit se třetí osobě, která ho nezná, popřípadě vás terapeut může oba navést na správnou cestu komunikace.

Uvázli jste v manželství bez sexu

V dlouhodobých vztazích jsou často životní události, které negativně ovlivní váš sexuální život. Ať už se jedná o těžkou ztrátu někoho blízkého, narození dětí, nebo třeba nemoc, je možné, že sex z vaší ložnice zkrátka vymizí, a vy si najednou uvědomíte, že už si ani nevzpomenete na společně strávené romantické chvilky.

Jak to vyřešit? Pokud se nejedná o případ, kdy vám oběma nedostatek sexu nevadí, pak je potřeba si o problému promluvit. Nízké libido u jednoho z partnerů totiž dokáže pořádně rozvrátit celý vztah a mnohdy může vést až k nevěře.

Pokud se váš partner bude při konfrontaci cukat, nevěste hlavu. Je dost možné, že bude v rozpacích. Zkuste to ještě jednou a mírně. Je možné, že za problémem se může skrývat i zdravotní dysfunkce a partner se o ní stydí mluvit.

Sedm nejčastějších chyb, kvůli kterým se nám rozpadají vztahy

Vztahy a sex

Nemohu dosáhnout vrcholu, nikdy…

Pokud máte pocit, že se vám orgasmus dlouhodobě vyhýbá, popřípadě jste ho nikdy nezažila, pak je potřeba zjistit, jestli se nejedná o fyziologický, nebo spíše psychický problém.

Jak to řešit? V případě, že tušíte, že by problém mohl být v partnerovi, pak se nestyďte a zkuste prozkoumat své možnosti sama. Můžete si pořídit i nejrůznější pomocníky, popřípadě okouknout specializované stránky, kde jsou návody a tipy na nejrůznější techniky masturbace.

Pokud se vám i tak orgasmu nedaří dosáhnout, může se jednat o fyziologický problém, který může zapříčiňovat nespočet různých faktorů. Poraďte se o nich s lékařem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám