Hlavní obsah

Nezapomenutelné milování spočívá v kouzlu mimořádnosti

Novinky, Dana Sokolová

Pod nezapomenutelným sexuálním zážitkem si každý představuje něco jiného. Zatímco pro někoho je to první sexuální zážitek vůbec, pro jiného je tato vzpomínka spjatá s netradičním místem, zážitkem či vyvrcholením. Podle odborníků se ale ve většině případů jedná o něco mimořádného a ojedinělého, a než o samotné aktéry a místo jde o jedinečnou zkušenost.

Foto: Profimedia.cz

Lidé často rádi vzpomínají na náhodný sex s někým, s kým se již nikdy více nesetkali.

Článek

První pohlavní styk je vždy něčím výjimečným, ale s dokonalostí to má opravdu málo společné. Velmi často je tento okamžik víceméně spjat s trapností, rozpaky, nejistotou a s minimálním sexuálním uspokojením. I když někteří muži tomuto okamžiku dávají mnohem větší důležitost, než si tato vzpomínka zaslouží.

Nezapomenutelnost okamžiků ovlivňuje mnoho faktorů. Jednak pocit novosti a maximální vášně, ale i prvky rizika spjaté s odhalením či výjimečnost milence/milenky.

"Lidé za své nezapomenutelné sexuální zážitky považují obvykle vše, co je oproštěno od každodenní rutiny. U těchto zážitků obvykle nezáleží na tom, co kdo během milování udělal, ale jaký pocit vášně byl tím druhým vyvolán," vysvětluje pro Psychology Today odbornice na vztahy Sandra L. Brownová.

Ojedinělou zkušenost si vybavíme snáze

Láska a zamilovanost obvykle nehrají roli u lidí, kteří k nejpamátnějšímu sexuálnímu zážitku vyhledávají zvláštní příležitosti, při kterých neustále posouvají své hranice. Tito lidé obvykle nebývají šťastní v monogamním vztahu. Ke svému sexuálnímu uspokojení potřebují prožívat neustálé dobrodružství.

"Zajímavostí je, že lidé často rádi vzpomínají na náhodný sex s někým, s kým se již nikdy více nesetkali. Ojedinělou zkušenost si tedy lidé pamatují mnohem intenzivněji, než milence/milenky, zajímavá místa nebo pocity," dodává Brownová.

Reklama

Související články

Proč se snažíme vyhnout sexu s partnerem

Asi každý se občas dostane do situace, kdy na milostné hrátky s partnerem nemá náladu, důvodů může být řada. Záleží však na tom, zda bude člověk zcela upřímný...

Výběr článků

Načítám