Hlavní obsah

Nechtěné zážitky žen během sexu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex je záležitostí, kterou by si měli užívat oba partneři. Někdy se ale může stát, že se jeden z nich natolik rozvášní, případně přestane brát ohled, až jeho aktivity začnou být pro druhého nepříjemné nebo dokonce děsivé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přes dva tisíce žen ve věkovém rozmezí 18 až 39 let se ve Velké Británii zúčastnilo průzkumu, jehož záměrem bylo zjistit, zda se některá z nich během chtěného sexuálního styku nesetkala s něčím nepříjemným, aniž by to po partnerovi vyloženě chtěla.

Více než třetina všech dotázaných (38 procent) uvedla, že byla v průběhu svého sexuálního života vystavena nechtěnému dušení, fackování nebo ponižování během sexu, uvádí server Independent.

Násilí za zavřenými dveřmi našich domovů

Vztahy a sex

Z žen, které některý z těchto činů zažily, pětina uvedla, že z toho byly ve výsledku velmi vyděšené.

Nejen čísla z tohoto výzkumu tak naznačují smutný fakt, že stále více lidí považuje nějaký způsob omezování či ubližování partnerovi během sexu za přijatelný. Podle Fiony McKenzieové, autorky, která sestavila jakýsi katalog identifikovaných žen zabitých nebo vážně zraněných partnery během příliš násilného sexu, je bohužel takové chování „neskutečně a děsivě běžné“.

Mé míry jsou 2202 žen zavražděných za devět let. Soutěžící při Miss Peru mluvily o násilí

Stalo se

„Příběhy těch žen jsou opravdu děsivé,“ dodala. Jedním z příčin nárůstu takového chování je podle ní postoj médií k dané tematice a zároveň i pornografický průmysl, kde je takové chování prezentováno.

„Tento průzkum jednoznačně ukazuje, jak jsou násilnosti v sexuálním životě u žen do čtyřiceti let běžné. Když se k tomu připočtou ještě každoroční čísla žen znásilněných současným nebo bývalým partnerem, je to děsivé. Proto je více než potřebné vzdělávat veřejnost o tom, jak důležitý je souhlas a vzájemný respekt ve vztahu, a že všechny podobné násilné činy jsou protiprávní,“ dodala k problematice Adina Claireová, výkonná ředitelka společnost Women´s Aid.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak tělo reaguje na nedostatek sexu

Sex je nedílnou součástí lidského života, pro mnohé doslova nepostradatelnou. Přesto se někdy stane, že v určitém období si ho člověk užívá méně, nebo dokonce...

Deset důvodů, proč si neodpírat ranní sex

Ať chceme, nebo ne, právě ráno je pro muže ideálním časem k milování. Zkuste pro tentokrát zapomenout, že nejste jako ze žurnálu a oddejte se sexuálním hrátkám...

Výběr článků

Načítám