Hlavní obsah

Lze online sex považovat za nevěru? Záleží na pravidlech

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra už dávno není tématem, o kterém se veřejně nemluví. Mnozí lidé se k ní dokonce hrdě hlásí, a to s pocitem, jako by neměli na vybranou, chtějí-li být po sexuální stránce spokojení. Dá se za nevěru označit jen sex s jiným člověkem než partnerem, nebo jsou její hranice mnohem širší?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve světě internetu je s malou mírou nadsázky dostupné vše, co si jen zamanete - i sex. Porno všeho druhu, přenosy pomocí webkamer, na co si jen vzpomenete. Dá se sledování podobných stránek považovat za nevěru, nebo je on-line sex ještě únosnou mírou, která vztahu neškodí?

Vztahová odbornice Jessica O´Reillyová v tom má poměrně jasno. Na začátku každého vztahu by si měli partneři stanovit striktní pravidla, která budou jejich vztah definovat. Včetně sexuální stránky samozřejmě. Cokoli, co bude nad rámec takové „dohody”, je podle ní nevěra. Záleží tak na páru.

„Je to jednoduché. Zatímco pro někoho může být zcela normální flirtovat před partnerem s někým jiným, pro jiného to může být hotová katastrofa. Proto je důležité, aby si partneři jasně promluvili o svých očekáváních ve vztahu a o tom, co všechno jsou v jeho rámci schopni tolerovat,” uvádí odbornice pro Daily Mail.

„Nemůžete jednostranně sami za sebe nastavit určitá pravidla a čekat, že je partner bude striktně dodržovat. Pokud tak učiníte, ve vztahu bude vždy problém s kompatibilitou,” dodává.

Jak si mohou ženy podle Jessiky O´Reillyové zlepšit sexuální život
Buďte sobecké
Naučte se být sobecká - požádejte partnera o to, co se vám líbí a myslete hlavně na svoje prožitky.
Poznejte své tělo
Nebojte se prozkoumat své vlastní tělo a naučit se, co mu dělá dobře. Zkuste trávit více času nahá a zvykat si na své křivky.
Investujte čas do sebe
Dopřávejte si všechny věci, které pozitivně ovlivňují sexuální život - dostatečně spěte, pravidelně cvičte, jezte zdravě.

„Jedním z velkých problémů mnoha vztahů je fakt, že lidé chybně zobecňují některá fakta a berou je tak, že platí pro všechny stejně. Tak to ale nefunguje. Zatímco některé páry se striktně drží známé klasiky, jiné mají volnější hranice a uznávají v partnerství různé zajímavosti - včetně sledování porna nebo kybernetického sexu,” popisuje odbornice.

Jak dodává, záleží tak na jednotlivcích, jaká pravidla si nastaví. I požadavky a touhy se ale mohou časem měnit, proto apeluje na všechny, aby ve vztahu i po delší době udržovali „zdravou konverzaci”, díky které budou snáze od partnera a vztahu jako takového dostávat to, co očekávají.

Anketa

Je podle vás on-line sex nevěra?
Jednoznačně ano
43,4 %
Záleží na partnerech, jak to budou vnímat
12,3 %
Rozhodně ne
44,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1042 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zvládnout vztah se ženatým mužem

Odhlédneme-li od obecně uznávaných pravidel morálky, procento vztahů, kdy je jeden z partnerů zadaný „jinde“, za poslední léta narostlo. Zamilovat se do...

Co prozradí nevěrníka

Nevěra je pro mnohé běžnou životní rutinou. Nevěrníci (a nevěrnice) jsou někdy dokonce pyšní na to, jak umí své zálety skrývat. Existují ale určité náznaky,...

Výběr článků

Načítám