Hlavní obsah

Jasné náznaky, že jste s partnerem stvořeni jeden pro druhého

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste zamilovaní až po uši, aktuálně víte, že je partner ten pravý, ale jak si být jistá, že vám to vydrží i za rok, za deset let? Existují určité náznaky, které mnohé napoví.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pro začátek je třeba upřesnit, že neexistuje nic, co vám dá stoprocentní jistotu, že váš aktuální vztah vydrží už napořád.

Jsou ale určité náznaky, které pomohou mnohé odhalit a napovědět. Zkuste si to ověřit na několik níže uvedených skutečnostech a uvidíte, jak na tom s partnerem jste. Pokud souhlasíte aspoň u několika z nich, máte vedle sebe někoho výjimečného.

Říkáte si všechno 

Pokud máte vedle sebe někoho, s kým nemáte problém mluvit i o soukromých a intimních věcech, které nikomu jinému nesdělujete, pak dotyčnému jistě důvěřujete - to je první a hlavní znak úspěšného a dlouhotrvajícího vztahu, uvádí server Yourtango.

Řeč těla prozradí, zda o vás druhý stojí. Jak na začátku vztahu, tak v jeho průběhu

Vztahy a sex

Nebojíte se ukázat svou slabost

Být s někým je krásné a člověk se o podobné pocity rád dělí, ale co když vás přepadnou chmury a nebudete se cítit v pohodě? Dokážete se ukázat před partnerem v takové situaci, aniž byste se styděla? A co on před vámi? Pokud ano, je to skvělé.

Respektujete se 

Znakem respektování partnera takového, jaký je, je stav, kdy na něm nechcete nic měnit. Milujete jeho přednosti, ale tolerujete i jeho slabiny. Stejné je to i opačně.

Nesnažte se měnit partnera, nepředpokládejte aneb Rady, jak posílit vztah

Vztahy a sex

Chcete ho představit rodičům 

Cítíte se pyšná, že máte vedle sebe skvělého partnera, a chcete ho představit rodičům? On se tomu navíc nebrání? Pak je to dvojitá výhra.

Sníte o společné budoucnosti

Nemusíte po týdnech vztahu rovnou vybírat jména vašich budoucích dětí, ale je dobré vědět, na čem jste. Počítá s vámi partner do budoucna, zahrnuje vás do svých plánů? Pokud ano, je vše na dobré cestě.

Nebojíte se mít odlišný názor 

Nebojíte se před partnerem vyslovit svůj nesouhlas, pokud to tak cítíte? A víte, že vás vyslechne, aniž by rovnou útočil nebo vás hanil? Pak máte vedle sebe člověka, kterého je dobré se držet.

Umíte se společně zasmát 

Smích je jedním z nejjednodušších životních potěšení. Pokud se umíte společně zasmát a bavit se, je to „ono”.

4 zaručené tipy, jak do vztahu vrátit radost a začít si opět užívat sebe navzájem

Vztahy a sex

Neustále vás přitahuje 

Vzájemná chemie je nepopiratelně důležitou složkou zdravého vztahu. Když ji pociťujete i po nějakém čase, je to dobré znamení.

Cítíte se sama sebou

Cítíte se vedle svého protějšku sama sebou, nemusíte se přetvařovat, dávat si na něco pozor, nebo se dokonce něčeho bát? Pak je to s velkou jistotou partner, který vás od začátku miluje takovou, jaká jste. Toho se drže.

Jak žárlivost ničí vztahy a jak ji zkrotit

Vztahy a sex

Příliš nežárlíte

Určitá dávka žárlivosti ke vztahu patří, ale nic se nemá přehánět. Pokud vám nevadí, že si partner čas od času někam vyrazí s kamarády, a on je na tom podobně, aniž byste se museli každých pár minut kontrolovat, je to ideální stav.

Dělá z vás lepšího člověka 

Umíte se s partnerem smát, připadáte si zábavná, žádoucí a kreativní, možná trochu jako lepší verze sebe sama? Pak ve vás nejspíš probouzí jen to nejlepší a takový partner rozhodně není k zahození.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak dostat do vztahu víc romantiky

Romantický vztah je snem mnoha párů. Na počátku mnohých seznámení je romantiky opravdu přehršel, jak ale čas postupuje, romantika se chtě nechtě pomalu...

Pět jednoduchých tipů, jak oživit vztah

Dlouhodobé vztahy procházejí mnoha fázemi. Po odeznění líbánkové, která trvá zhruba rok, často dochází k utlumení romantiky a sklouznutí k stereotypu. Jak se...

Výběr článků

Načítám