Hlavní obsah

Dogfishing – nový seznamovací trend aneb Jak zaujmout za každou cenu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznamování prošlo za posledních několik let řadou změn. Jednou z největších je fakt, že se osobní seznámení přesunulo z velké části na internet. Pro mnohé je to rychlejší a také snadnější, alespoň v tom, jak zaujmout. Ne vše, co se v profilu uvádí, ale musí být pravda. Což dokládá i nový seznamovací trend, tzv. dogfishing.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Hledáte nového partnera a máte ráda psy? Pak není nic jednoduššího než se poohlédnout po někom, kdo je na tom se vztahem k psím miláčkům podobně. Koneckonců pánů (ale nejen jich), kteří se na seznamkách ve svém profilovém fotu tulí ke čtyřnohému parťákovi, je podle správců podobných serverů celá řada.

Právě před nimi by se ale měly mít ženy na pozoru, varují vztahoví odborníci. To, co na první pohled připomíná „invazi“ seznámení chtivých milovníků psů, je totiž mnohdy jen neblahý trend poslední doby, tzv. dogfishing, který má za cíl jediné, obalamutit single smutné duše hledající spřízněného partnera.

A v čem vše tkví? Věc je jednoduchá – ve snaze získat na seznamkách povědomí o své osobě a samozřejmě tak nalákat co nejvíce dam především muži dělají to, že se vyfotí se psím parťákem, který ovšem mnohdy není jejich, je jen vypůjčený.

A proč to někteří muži dělají? Odpověď je jednoduchá. „Někdy ženy podvědomě předpokládají, že pokud muž vlastní psa a chová se k němu mile, bude se chovat mile i k ní. Muže, kteří žádného mazlíčka nemají v profilu uvedeného, proto často automaticky vyřazují ze seznamu možných partnerů,“ vysvětluje pro Fox News Erika Ettinová, zakladatelka online seznamovací poradenské agentury.

Takový „podvod“ se ale dříve či později stejně provalí. „Je to, jako když se máte někomu představit, a ukážete mu jen část nohy. Oslníte nejspíš jen do doby, než se představíte celá,“ potvrzuje Gaby Wolffová, jejíž krátký románek s novým partnerem skončil poté, co jí odhalil, že ve skutečnosti není majitelem labradora, s nímž se na seznamce chlubil a který mladou ženu ohromil.

„V tomto případě se snaha jednoznačně necení, je to divné, když se muži snaží tak moc,“ uzavírá poradkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám