Hlavní obsah

Kdy je nejlepší čas na sex? Možná budete překvapeni

Novinky, bok

Patříte mezi jedince, kteří se po ránu probouzejí čilí a ve skvělé náladě? Pak toho využijte a zlákejte partnera k milostným hrátkám. Nejlepší čas, kdy si je dopřát, je podle odborníků v půl osmé ráno nebo 45 minut po probuzení.

Foto: Profimedia.cz

Při ranním sexu se do těla vyplaví endorfin – hormon štěstí, který zajistí dobrou náladu po zbytek dne.

Článek

Studie společnosti Forza Supplements, ve které se 1000 dobrovolníků zpovídalo z toho, kdy je pro ně nejlepší čas na nejrůznější aktivity, zjistila, že pokud jde o sex, je to rozhodně ráno. Právě tehdy mají totiž lidé nejvíce energie. Pokud si v té době dopřejí sex, endorfiny uvolňované při tomto aktu budou mít vliv na dobrou náladu po celý den.

Co se týče doby na sex, již řada průzkumů poukázala na fakt, že ráno jednoznačně vítězí nad večerem. Jeden z letošních průzkumů uváděl, že pro mnohé lidi je nejoblíbenějším časem pro sex nedělní devátá hodina ranní. A odborníci s nimi, co se ranního sexu týče, souhlasí.

„Ranní sex produkuje hormon oxytocin, který upevňuje pouto a pocit lásky mezi partnery na celý den,” uvedla pro Women’s Health magazine doktorka Debby Herbenicková.

Pokud ale nepatříte mezi ranní ptáčata a představa sexu po ránu vás téměř děsí, nezoufejte. Odborníci před nedávnem sestavili žebříček, kdy a za jakých okolností je vhodné užívat si sex. Například před velkou prezentací, kdy dokáže sexuální uspokojení zmírnit napětí, po cvičení nebo například po špatném dni, kdy milostné uspokojení zmírní hladinu stresu a zlepší náladu.

Reklama

Související témata:

Související články

Čím potěšíte každého muže v posteli

Muži jsou v mnoha ohledech, včetně milování, poměrně nenároční. Obvykle nevyžadují nic skandálního nebo divného, jen tu a tam touží zažít malé dobrodružství....

Výběr článků

Načítám