Hlavní obsah

Jak zvládnout klíčové okamžiky v novém vztahu

Novinky, bok

Byť je každý vztah specifický stejně jako lidé, kteří spolu tvoří pár, daly by se i v seznamování a sbližování najít velmi podobné kroky, které dříve či později potkají každého. První rande je tím hlavním, a také nejjednodušším krokem.

Foto: Profimedia.cz

První milování je nejen plné očekávání, ale i obav, aby se vše povedlo podle našich představ.

Článek

Scénář je vždy podobný, ať se seznamují lidé kdekoli po světě. Prvním krokem je oslovení a první rande. Už to bývá pro některé nervóznější jedince poměrně stresovým okamžikem.

A to ještě nedošlo na závažnější body, jako je první společná noc, představování se rodičům či později společné bydlení.

Jak takové okamžiky zvládnout s přehledem, a pokud možno v co největším klidu, na to se zaměřil server Cleo.

Druhé rande 

První rande s novým mužem dopadlo skvěle, možná padl i nějaký ten polibek, který slibuje vyhlídku na další schůzku. Jak se ale zachovat? Možná už jste se trochu oťukli, ale pořád i tak tápete, jak bude nová známost pokračovat. V tomto okamžiku radí vztahoví odborníci jednu hlavní zásadu.

Chovat se přirozeně a tak, jako když jste se potkali poprvé. Pokud bude mít i muž nadále zájem, bude chtít na schůzku s tou samou okouzlující a vtipnou dívkou, kterou potkal. Takže žádné přetvařování a buďte přirozená.

A pokud nechcete čekat, až se ozve on, zavolejte vy. Budete tak vědět, na čem jste.

První sex

Okamžik, na který se oba partneři těší, může vyvolávat kromě očekávání i velké obavy. První milování tak může místo potěšení skončit pořádným fiaskem.

„Studie ukazují, že bez ohledu na to, jak žena vypadá nebo jaká je v posteli, pokud si bude sex užívat a nemyslet na trable, bude si ho užívat i partner,” vysvětlila vztahová odbornice ze společnosti Relationship Rocketscience Samantha Krajina.

A když náhodou dojde na nějaký ten trapas či selhání? Hlavně si z toho nedělejte hlavu. Stát se to může každému a rozhodně to není konec světa. Můžete se mazlit, a třeba to zkusit později znovu.

První přespání 

První sex neznamená automaticky, že spolu strávíte společně noc až do rána. Především ženy se tomu poměrně dlouho vyhýbají, a raději po sexu odcházejí domů, pokud jsou u partnera, nebo se s ním loučí a vyprovázejí ho po milování ze svého bytu.

Proč? Odpovědí je více než dost. Mnohé dámy mají vedle selhání či neuspokojení partnera při samotném sexu také strach z toho, jak se muž zachová, když partnerku uvidí poprvé po ránu - rozmrzelou, neučesanou a nenalíčenou. Pro některé ženy je taková představa naprosto nemyslitelná.

Ať už to ženy budou chtít slyšet nebo ne, jen malá hrstka mužů opravdu lpí v první řadě na vzhledu. Takže i když nebude žena zrovna dokonale nalíčená, neznamená to, že by ji muž hned opustil.

Setkání s rodiči

Pokud se vztah dostane do vážnější roviny, bude na pořadu dne dříve či později seznámení s rodiči. Další stresová situace, která vyvolává u žen řadu otázek - budu se jim líbit, co když nejsem dobrá pro jejich syna atd.?

Aby už první dojem nebyl špatný, je vhodné si na seznámení s rodiči vzít něco slušivého na sebe, ale nic vyzývavého. Je také dobré se vyhýbat závažným společenským či sociálním tématům, aby se nestalo, že se žena s partnerovými rodiči „do krve” pohádá.

I tady platí zlaté pravidlo, být sama sebou, a hlavně se nechtít za každou cenu zavděčit. A pokud rodičům nová přítelkyně jejich syna nesedne? Není to sice milé, ale pokud muž o ženu opravdu stojí, bude stát v první řadě vždy na její straně.

Společné bydlení 

Dříve či později přijde na přetřes ve vztahu i další bod - společné bydlení. I když v počátcích přemýšlení o společném domově určitě převládají klady, které to pro pár bude mít, existuje i řada dalších situací, které možná ani jednoho hned nenapadnou. Co kdo od společného domova očekává, kde chtějí bydlet, co bude kdo vyřizovat, kupovat atd.

Pro jednoho drobnosti, pro druhého neřešitelné problémy vedoucí někdy až k rozchodu. Proto je před realizací tohoto bodu vždy nejlepší nejprve si o všem v klidu promluvit. Ujasnit si, co kdo od daného kroku očekává. Tak se nejlépe předejde neočekávaným a zbytečným problémům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám