Hlavní obsah

Jak poznáte ženy v pokušení a muže v říji

Novinky, Dana Sokolová

Moderní technologie nám usnadňují život po všech stránkách. Bohužel ne vždy v pozitivním slova smyslu. Ze statistik vyplývá, že každý třetí muž a každá čtvrtá žena vedou dvojí život. Sice žijí v dlouhodobém svazku, ale zároveň i ve vztahu mileneckém. Podle rodinného terapeuta Andrew G. Marshalla v tom hrají velmi důležitou roli právě moderní technologie, jež nevěře nahrávají. Poradí vám, co může na případnou nevěru partnera i partnerky upozornit.

Foto: Profimedia.cz

Moderní technologie usnadňují nevěru.

Článek

Co může upozornit na muže v říji

Vše vnímá jako kritiku své osoby - Muži začnou být citliví na jakoukoliv kritiku své osoby. Je jedno, zda půjde o skutečnou kritiku nebo jen o banální nesouhlas ženy. Začnou být vztahovační a reagovat na běžné věci podrážděně.

Jedinou záchranou vztahu tak je, že žena nebude muže v jeho postoji utvrzovat, ale naopak ho bude přesvědčovat o opaku. To znamená, místo kritiky a nesouhlasů mu skládat komplimenty. Lichotit mu, jaký je skvělý otec, jak mu to sluší, jak tu a jinou věc udělal skvěle a hlavně jak je fajn ho vedle sebe mít.

Začne upozorňovat na nedostatek sexu - Muž ke své pohodě a ke svému zdravému sebevědomí potřebuje cítit, že po něm žena touží. Neustálým odmítáním sexu kvůli únavě, nemoci dětí či nedostatku času mu ubližuje mnohem víc než cokoliv jiného. Kvůli tomu nemá jak ukázat svou lásku.

Ženy by tedy nikdy neměly usnout na vavřínech a o sexuální život svého muže náležitě pečovat. Vše je o kreativitě a touze překvapovat. Proč se jednou za čas doma neobléknout vyzývavě či si vyjet společně na výlet s piknikovou dekou (samozřejmě v teplých měsících, teď v zimě připadá v úvahu maximálně chata). Nebo vsadit na svůdné doteky v okamžicích, kdy to nečeká či smyslná slůvka, případně erotickou smsku.

Je pod obrovským tlakem - Jakékoliv problémy v práci či jinde zvládá mnohem hůř než dřív. To, co by jindy zvládal v pohodě a s nadhledem, najednou řeší alkoholem či boucháním do stolu.

V takových okamžicích muži potřebují cítit maximální podporu, ale i pozornost ženy. Sami nikdy nepožádají o pomoc, vždy bude nutné, aby pomoc žena sama nabídla, a to i opakovaně. Někdy pomůže muži ulevit od povinností, co má doma, jindy mu dát najevo, jak moc si ho žena váží, za to, co pro ni i děti dělá apod.

Nálada muže je stále na bodu mrazu - Neustále bručí či se mu něco nelíbí. V podstatě tak sám sebe neustále přesvědčuje, že jeho současný vztah nemá žádnou budoucnost a že vy nejste pro něj tou pravou. Cítí se nepochopený, sexuálně neuspokojený, nedoceněný a v depresi. Mnohdy už má ale dávno někoho jiného, v ten okamžik lepšího.

V takových momentech je nutné při jednání s ním být naprosto v klidu. Bez výčitek a křiku se ho jemně zeptat: "Co se děje" nebo "Proč se tak zlobíš?" Rozhodně je lepší se s ním nehádat a nebojovat. Raději se opakovaně ptát, a pokud bude neustále opakovat "nic," netlačit na něj. Vést s ním jakýkoliv rozhovor bude těžké, ale jakmile se ženě podaří problém otevřít, je velká šance, že ještě vše půjde napravit.

Neustále mluví o zvláštní kamarádce či kamarádovi - Nevíte, kde ji muž poznal, zda v práci či někde na golfu. V každém případě, jestli muž začne dost často mluvit o nové kamarádce (někdy muži vše maskují tím, že mluví o kamarádovi), pak je dobré mít se skutečně na pozoru. O to víc, pokud ji muž popasuje do role rodinné kamarádky, která má výborný vkus a muž díky ní činí výtečné rozhodnutí.

Tento souboj bude jen velmi těžké vyhrát. V každém případě v tento moment nepomůže křik ani příliš defenzivní postoj. Žena si musí zachovat nadhled a muži nenásilně připomenout jejich úžasné společné zážitky třeba z počátku vztahu. Nejlepší je tak vzít ho na nějaké společné památné místo, kde jim spolu bylo krásně, a kde zažili spolu něco zábavného apod.

A pokud by nezabralo to, pak mu zkusit říct v klidu své obavy, naslouchat jeho ujišťování, ale požádat ho o změnu.

Jak poznáte ženu v pokušení

Vadí jí, že k ní muž není dostatečně pozorný - Pokud se žena zmíní, že už je to snad pravěk, kdy od muže něco dostala, pak to neříká jen tak mimochodem. Je dost možné, že určité pozornosti dostává již od někoho jiného a v podstatě se sama sebe ptá, proč muž, s kterým žije a kterého miluje, takový není.

Pozorností nejsou myšleny jen dárky, ale i letmé dotyky, objetí či jakékoliv pochvalné gesto k její ženskosti. Podle odborníků stačí opravdu jen trošku snahy z mužovy strany, aby se žena vrátila zpátky na zem a přestala mít o vztahu s ním pochybnosti. Z jednoho výzkumu například vyplynulo, že ženy potřebují denně osm objetí, mazlení či pohlazení, aby se cítily milovány.

Nemá dostatek času sama na sebe - Když žena dlouhodobě funguje jako ten, kdo hledí především na dobro svého muže, své rodiny a na úkor potřeb ostatních nemá čas na své zájmy, své potřeby, pak mnohem snadno podlehne svodům cizího muže, který ji byť jen nepatrně upozorní na její důležitost, na její úžasnou osobnost a jednoduše jí zalichotí.

Muži by tak nikdy neměli zapomínat na to, že jejich žena není jen matka jejich dětí, ale především okouzlující žena, která má své přednosti i nedokonalosti, pro které se do ní zamilovali. A zaslouží si tak být hýčkána, ale i plně respektována v koníčcích a zájmech, které jí mohou pomoci zapomenout na každodenní starosti a povinnosti.

Je často rozčilená - Každou ženu deprimuje, pokud se dlouhodobě snaží o změnu ve vztahu, ale bez úspěchu. Stačí pak velmi málo, aby zaujala postoj: "Proč já mám něco dělat pro něj,  když on neudělá vůbec nic pro mě".

Jedinou šancí na nápravu je, aby muž začal skutečně ženě naslouchat a sám jí aktivně nabízel svou pomoc.

Zoufale touží po zábavě - Jakmile žena začne hodnotit svůj dosavadní život a zjistí, že je její život jen o práci, běhání kolem dětí, manžela a úklidu, obvykle začne hledat jakékoliv úniky z reality. Kromě cvičení, posezení s přáteli pak přichází na řadu i víkendové dámské jízdy.

Je hloupost to ženám zakazovat. Mnohem lepší je začít více organizovat společný víkendový program. To neznamená plánovat společnou práci kolem domu, ale například výlet na oblíbená místa, návštěvu divadla, kina, wellnes víkendy apod.

Tak jako muži potřebují svůj volný čas, tak i ženy chtějí volně dýchat. Muži jim to mají umožňovat, ale zároveň jim i ukazovat nejrůznější alternativy. Že i čas strávený s nimi může být zábavný, pohodový a hlavně odpočinkový.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy jsou nejčastěji nevěrné s kolegou

Podle průzkumu španělského serveru Terra.es mají ženy největší sklon k navazování mimopartnerských vztahů v práci. Devět z deseti žen, které přiznaly nevěru,...

Výběr článků

Načítám