Hlavní obsah

Ženy jsou nejčastěji nevěrné s kolegou

Podle průzkumu španělského serveru Terra.es mají ženy největší sklon k navazování mimopartnerských vztahů v práci. Devět z deseti žen, které přiznaly nevěru, dodaly, že svého partnera podvedly s někým z práce - se šéfem nebo s kolegou.

Foto: Profimedia.cz

Ženy mají tendenci navazovat mimopartnerské vztahy s kolegy.

Článek

Na nevěru existuje a vždy bude existovat mnoho protichůdných názorů. Na jednu stranu je nevěra odsuzována jako špatná a bezcharakterní záležitost, na druhou je mnoha lidmi obhajována jako spolehlivý způsob osvěžení vztahu.

Fakt, že ženy často podlehnou kouzlu někoho z kolegů, je vcelku logický, protože s lidmi z práce tráví ve skutečnosti více času než doma. Respondentky přiznaly, že k nevěře došlo během prvních tří let v zaměstnání a zároveň během prvních tří let vztahu.

Jak už bylo řečeno, tento typ nevěry s někým, s kým žena spolupracuje, má svou podstatu v množství času, který žena tráví v práci. Nejde však jen o společně strávený čas, ale také o společné řešení problémů, které jsou oběma blízké a spojují je. Nehledě na společné obědy, firemní večírky nebo služební cesty. To vše nahrává k tomu, aby se žena s kolegou dostala do bližšího kontaktu a mohlo se rozvinout něco víc.

Ukázkovým příkladem může být proslulý vztah mezi mladou herečkou Kristen Stewartovou s filmovým režisérem Rupertem Sandersem, kteří se dali dohromady během natáčení filmu Sněhurka a lovec. Herečka se kvůli Sandersovi dokonce rozešla s jedním z nejžádanějších hollywoodských herců, Robertem Pattinsonem.

Součástí průzkumu byly i otázky týkající se důvodů, které vedou ženy k nevěře. Jako nejčastější příčinu uváděly respondentky nespokojenost ve vztahu, osamělost, nedocenění. Dalším vážným důvodem je sexuální nesoulad s partnerem, hledání vzrušení a přitažlivosti, která se ze vztahu vytratila.

U většiny žen nejde v nevěře pouze o sexuální zážitek, ale i o fakt, že se žena znovu cítí žádaná a atraktivní pro opačné pohlaví. Najdou se i takové případy, kdy je nevěra ze strany partnerky motivovaná pomstou nevěrnému muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Když ve vztahu chybí jiskra

Může být dlouhodobě šťastný vztah, kterému chybí vášeň, touha, tedy pomyslná jiskra? Jak dlouho spolu mohou žít spokojeně dva lidé, kteří si sebe navzájem...

Jak snížit riziko nevěry v manželství

Manželství je pro mnohé páry důležitým krokem, kterým stvrzují svou lásku a oddanost jeden druhému. Téměř všichni do něj vstupují s pocitem, že právě to jejich...

Výběr článků

Načítám