Hlavní obsah

Žena se stala hitem internetu díky speciálnímu zdobení dortů

Jednačtyřicetiletá Lauren Wodnickiová se rozhodla začít péct, aby ušetřila peníze za předražené zákusky. Z občasného pečení se stalo hobby a Lauren se ve své zálibě začala více a více zdokonalovat. Výsledkem jsou dorty zdobené unikátní technikou, která inspiruje tisíce lidí na sociálních sítích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dorty vypadají, jako by byly upletenéVideo: AP

 
Článek

Lauren Wodnickiová pronikla do tajů pečení před sedmi lety. Motivací se jí stal svatební den, na který si chtěla upéct svůj vlastní svatební dort. „Nejprve jsem nevěděla, do čeho se pouštím, ale nakonec se mi povedlo vyrobit čtyřpatrový dort z tmavé čokolády s vanilkovou krémovou polevou. Když si na to vzpomenu, jsem překvapená, že se nezhroutil,“ říká Lauren pro britské Metro.

Dort slavil úspěch a Lauren získala na sebevědomí. Začala čerpat recepty i náměty na design z internetových videí. Nejvíce ji oslovily dorty zdobené technikou „tkaní“. Nyní matka dvou dětí tráví večery a víkendy pečením a zdobením dortů.

„Dokončení jednoho dortu mi obvykle trvá jednu až čtyři hodiny. V závislosti na velikosti atd. Všechny ornamenty vytvářím ručně. Z polevy vytvářím také různé sukulenty a květiny. Nejznámější jsou ale moje tkané dorty,“ říká.

„Tkané dorty mi dávají spoustu tvůrčí svobody. Nejtěžší je pro mě vybrat barevné schéma,“ říká Lauren, která před koronavirovou pandemií prodala zhruba dva dorty týdně. Nyní jsou to spíše 2 měsíčně. Lauren ale také začala pořádat online kurzy pečení a na sociálních sítích ji sleduje více než 20 tisíc lidí.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Recept na jarní chléb s kopřivami

S příchodem jara se venku začalo vše zelenat a bylo by škoda toho nevyužít i při pečení chleba. Stačí do těsta na chléb pokrájet kopřivy a rázem budete mít...

Výběr článků

Načítám