Hlavní obsah

Zásnubní prsteny už nezdobí jen prsteníčky žen, ale i mužů

Čekáte již marně několik let na to, až vás váš milý požádá o ruku? Teď už můžete vzít osud do vlastních rukou. Stále více firem uvádí na trh kolekce pánských zásnubních prstenů, které jsou určené nejen pro homosexuály, ale také ženy, které se nechtějí řídit genderovými stereotypy.

Foto: Profimedia.cz

Pánské zásnubní prsteny značky Tiffany & Co.

Článek

Zatímco v minulosti mohla žena partnera požádat o ruku pouze 29. února – tedy na přestupný rok, v současnosti je tomu jinak. Role žen a mužů se pomalu, ale jistě stírají, a tak není divu, že i tradiční zásnuby procházejí změnou.

Čím dál tím více značek proto do svého sortimentu přidává i pánské zásnubní prsteny, které mohou sloužit homosexuálním párům stejně jako těm heterosexuálním.

Ostatně příkladem je i tradiční šperkařská společnost Tiffany & Co., jejíž zásnubní prsteny jsou považované za ikonické. Právě tato firma se totiž výrazně podílela na historii zásnubních prstenů a podle její filozofie a také marketingu by měl tento kroužek stvrzující lásku stát alespoň tři měsíční platy.

Jak se diamant stal symbolem zásnubních prstenů

Styl
Foto: Profimedia.cz

Pánské zásnubní prsteny značky Tiffany & Co.

Nyní společnost do svého sortimentu zařadila hned několik pánských zásnubních prstenů, které spojuje robustnost, jednoduchost, ale také elegance. Pokud byste se ale rozhodla takovýto prsten partnerovi pořídit, připravte se sáhnout hluboko do kapsy. Kvůli většímu množství materiálu i vyšší gramáži diamantu jsou ceny o poznání vyšší, než je tomu u dámských zásnubních prstenů.

Trendu pánských zásnubních prstenů jdou naproti i celebrity. Ze slavných žen požádala svého milého o ruku například zpěvačka Pink, a to přímo na motokrosové trati, kde závodil.

O ruku svého partnera požádala také hollywoodská hvězda stříbrného plátna Elizabeth Taylorová, zpěvačka Britney Spearsová nebo herečka Kristen Bellová.

Anketa

Dokážete si představit, že byste požádala svého partnera o ruku?
Ne, líbí se mi tradiční model
73,5 %
Ano, neuznávám genderové stereotypy
14,2 %
Jen kdyby se dlouho nevyjádřil on sám
4 %
Nevím, svatba pro mě není důležitá
8,3 %
Celkem hlasovalo 1300 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám