Hlavní obsah

Šperky z perel. Nadčasový doplněk na den i noc

Jsou elegantní, nestárnoucí a letos také trendy. Perly lze bez obav zařadit mezi ozdobu, která by neměla chybět v žádné šperkovnici. Navíc sluší všem, bez ohledu na věk. Dáte přednost moderním nepravidelným tvarům, nebo vsadíte na osvědčenou klasiku?

Foto: archiv firmy

Perlový náramek, Aleyolé, 580 Kč

Článek

Perly se opakovaně vracejí do módy. Jsou tak oblíbené, že se v posledních letech vloudily i do pánského šatníku. Perlovým náhrdelníkem se na pařížské přehlídce Chanelu ozdobil zpěvák Pharrell Williams, na Met Gala vyrazil přítomným dech zpěvák Harry Styles svou originální perlovou náušnicí.

Tyto příležitosti a doplňky z posledních módních přehlídek dokazují, že perly nejsou určené jen pro starší důstojné dámy. Zábavu si s nimi může užít opravdu každý.

Na běžné nošení

Šperky s perlami se už zdaleka nenosí pouze na sváteční příležitosti. Vsadit můžete buď na minimalistické perlové náušnice ve stylu pecek, nebo třeba na trendy „hoops”, což jsou kroužky, které mohou být zdobené i drobnými perličkami.

Skvěle vypadají také dlouhé visací náušnice složené z několika nepravidelných sladkovodních perel, které se hodí k letním šatům nebo třeba oversized bílé košili.

Foto: archiv firem

Visací náušnice, Ornamenti, 1040 Kč. Náušnice pecky, ALO diamonds, 9045 Kč. Minimalistické perly uprostřed, Eppi, 2820 Kč. Nepravidelné perly, Eppi, 1130 Kč. Kroužky, Ornamenti, 910 Kč. Náhrdelník, Ornamenti, 910 Kč

Foto: archiv firmy

Perlový náhrdelník, Aleyolé, 1150 Kč

Na speciální příležitosti

Minulý rok byl sice na nejrůznější večerní akce skoupý, ale současná rozvolňující opatření napovídají, že letos by tomu už mohlo být jinak. Na podobné slavnostní příležitosti se hodí spíš než bižuterie opravdové skvosty šperkovnice, jako jsou šperky z perel a diamantů.

Takové kousky nebývají levná záležitost. Hodí se proto jako dárek ke kulatinám, k promoci nebo třeba ke svatbě. Ať už zvolíte dechberoucí náušnice, nebo třeba výrazný prsten, uvidíte, že takovýto kousek vám bude dělat radost celý život.

Foto: archiv firem

Náušnice s více perlami a diamanty, Halada, 37 200 Kč. Náhrdelník, Eppi, 9980 Kč. Náušnice napravo, Halada, orientační cena 243 000 Kč. Prsten nalevo, Halada, 32 265 Kč. Náramek, Antipearle, 3700 Kč. Prsten napravo, Halada, 71 550 Kč

Šperk – dárek, který vykouzlí úsměv na tváři každé ženě

Žena
Foto: archiv firmy

Luxusní perlový set CASHA značky Gellner, nominovaný na cenu Design Innovation 2020, je možné zakoupit v rámci perlových týdnů značky Halada probíhajících od 15. května.

Alternativní

Patří podle vás perly do šperkovnic starých dam? Vyvedeme vás z omylu. Perly se staly inspirací mnohým českým designérům a designérkám, kteří jim vdechli naprosto nový neokoukaný ráz. Zamilujte si organicky vypadající šperky, které jako by stvořil sám oceán.

Foto: archiv firem

Visací náušnice, 27 Jewelry, 35 000 Kč. Zlatý prsten, 27 Jewelry, 39 000 Kč. Stříbrný prsten, Antipearle, 3300 Kč. Prsten s trny, Antipearle, 5800 Kč. Náušnice s diamanty, 27 Jewelry, 15 000 Kč. Náušnice s perlami, Antipearle, 3700 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Barevný experiment: Červená s růžovou

Dříve platilo kombinování červené a růžové za módní faux pas. Časy se ale mění a tato kombinace je příkladem tzv. trendu „color-block“, kdy se párují dohromady...

Nová módní ikona Anya Taylor-Joyová

Pětadvacetiletá americká herečka Anya Taylor-Joyová proslula nejvíce svou hlavní rolí v minisérii Dámský gambit. Do povědomí veřejnosti se ale dostává i její...

Výběr článků

Načítám