Hlavní obsah

Vytvořte si účes podle krásek z módní show

Novinky, Dana Sokolová

Retro styl již několik let dominuje jak módě, tak účesům. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak si utvořit trendy účes v pohodlí domova. Většina z nich vypadá velmi složitě, ale není tomu tak. Při troše šikovnosti je zvládne opravdu každá žena.

Foto: Profimedia.cz

Módní událost roku Prague Fashion week.

Článek

Hladký drdol s rybím copem podle topmodelky Petry Němcové

Foto: Olivie Dvořáková pro TONI&GUY Hair Meet Wardrobe

Petra Němcová

Tento účes Petře vytvořila česká ambasadorka TONI Hair Meet Wardrobe Lucie Molnárová. Podívejte se s námi, jak postupovala.

Vlasy sčešte do hladkého, nízko posazeného culíku a zafixujte středně tužícím lakem na vlasy. Z culíku vytvořte rybí cop, který smotejte do malého drdůlku. Nakonec vlasům dodejte lesk hydratačním sprejem pro lesk vlasů.

Falešné mikádo

Foto: Olivie Dvořáková pro TONI&GUY Hair Meet Wardrobe

Účes Petře připravila ambasadorka TONI&GUY Hair Meet Wardrobe Lucie Molnárová.

Na vlhké vlasy nastříkejte sprej pro tepelnou ochranu a od kořínků nastříkejte sprej pro objem a strukturu a vyfoukejte fénem. Vlasy od uší níže natočte na střední kulmu. Každý pramen před kulmováním nalakujte extra tužícím lakem. Poté vlasy postupně připínejte dospod tak, aby se vytvořilo falešné mikádo. Celý účes nakonec zafixujte extra tužícím lakem.

Elegantní retro účes z kratších vlasů – vhodný pro každou příležitost

Světoznámá vlasová stylistka a ambasadorka Nivey Sally Brooksová utvořila jednoduchý a přitom velmi elegantní účes z kratších vlasů, vzbuzující dojem bohatého drdolu, přičemž se jedná jen o zvýšený objem vlasů na temeni, který si zvládne udělat doma každá šikovnější žena.

Foto: Nivea

Účes

Do vlasů naneste pěnové tužidlo a vyfénujte do sucha pro objem a pevnost. Vrchní část vlasů natupírujte směrem dozadu k temeni, tak účes získá výšku a objem. Uhlaďte vlasy kartáčem a stočte zpět k hlavě tak, aby vytvořily tvar homole, a připněte sponkami a vlásenkami.

Foto: Nivea

Krok za krokem

Uhlaďte vlasy na stranách a vzadu do středu zátylku a připněte sponkami tak, aby vznikl elegantní záhyb. Až budete s tvarem spokojená, zafixujte jej lakem na vlasy.

Bohémská kráska ve stylu 60. let

Přitažlivý účes a trend letošní sezóny, který snadno vytvoříte doma a jenž se hodí pro nejrůznější délky vlasů.

Přední pramen vlasů oddělte a připněte sponkou tak, aby vám nepřekážel, budete s ním pracovat později. Zadní část vlasů natupírujte směrem od středu zátylku až k přednímu prameni, který jste oddělila, tak získáte na temeni tvar ve stylu 60. let.

Foto: Nivea

Krok za krokem

Pro větší lesk přední pramen vlasů uhlaďte pomocí kartáče s přírodními štětinami. Poté pramen vzadu pod temenem připněte sponkou pro zdůraznění objemu.

Spodní prameny natočte na širokou tyčovou kulmu a vytvořte nepravidelné vlny. Hotový účes zafixujte lakem.

Tip Sally Brooks: Jednoduchý trik, jak zkrotit poletující vlasy a docílit lesku, je nejprve lak nastříkat na kartáč.

Retro účes 60. let à la Brigitte Bardot

Foto: Toni&Guy

Do suchých vlasů nastříkejte sprej na zlepšení textury a vlasy ledabyle dosušte fénem, ideálně v předklonu. Určete si pěšinku na straně a vlasy od kořínků po celé délce důkladně natupírujte. Pokud máte jemné vlasy, můžete pro více struktury a objemu přidat tvarující pudr.

Poté vlasy lehce uhlaďte kartáčem, sčešte k jedné straně a zasponkujte. Patku nechte volnou a zasponkujte ji až nakonec. Vlasy poté rolujte směrem dovnitř ke sponkám a opět opatrně sponkujte. Účes neustále kontrolujte v zrcadle, hlavně z profilu, aby byl rovnoměrný. Celý styling by měl působit lehce neupraveně a nedbale, takže vlasy příliš neuhlazujte a prameny z patky klidně nechte vypadávat. Nakonec účes zafixujte lehce tužícím lakem na vlasy.

Glamour inspirace

Foto: Toni&Guy

Do vlhkých vlasů nastříkejte ochranný sprej pro tepelnou úpravu, vytvořte pěšinku uprostřed a vyfoukejte dohladka. Poté vlasy rozdělte vodorovně pěšinkou zhruba ve výšce uší a ze spodní části vytvořte nízký culík.

Těsně za ušima si nechte na každé straně volný pramínek, který použijete na závěrečný styling. Svrchní vlasy si připněte na temeno, aby nepřekážely. Spodní culík natupírujte a vložte do něj vlasovou vycpávku, kterou culíkem zakryjete a pečlivě upevníte.

Nyní se zaměřte na svrchní vlasy, které natupírujte a pečlivě a postupně překryjte přes podložku a upevňujte vlásenkami zespoda. Nakonec vezměte volné pramínky od uší a upevněte z jedné strany na druhou. Celý účes hodně zafixujte silně tužícím lakem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám