Hlavní obsah

Svatební šaty od módního návrháře Zuhaira Murada

Chystáte letos svatbu nebo považujte svatební šaty za vrcholné dílo krejčovského řemesla? Pak se inspirujte šaty od proslulého libanonského návrháře Zuhaira Murada, který svými kolekcemi každoročně nastavuje trendy na nadcházející sezonu. Jaké svatební šaty se budou nosit v roce 2022?

Foto: Profimedia.cz

Svatební kolekce Zuhaira Murada

Článek

Nový rok je tu a s ním svítá i nová naděje. Po dvou covidových rocích, které se zásadně promítaly i do letních svatebních sezon, nastává čas na změnu. Alespoň podle návrháře Zuhaira Murada, který vidí rok 2022 optimisticky a opulentně.

Jeho nejnovější kolekce je totiž plná velkolepých rób, které dost možná oblékne velké množství nevěst z řad celebrit i královských rodin.

U všech šatů hraje hlavní roli úzký vypasovaný živůtek a bohatá tylová sukně. Minimalismus jde stranou. Většina šatů je zdobena krajkou, výšivkami či drobnými kamínky, které jsou vyskládané do nejrůznějších tvarů.

Kromě klasických bílých modelů v odstínu slonové kosti dal návrhář velký prostor i šatům v takzvaném off-white odstínu, tedy špinavě bílé barvě, která připomíná světle béžovou.

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Styl

Co se týče střihu, v Muradově kolekci převládají srdcové výstřihy, které jsou v některých případech doplněny spadlými rukávy nebo dlouhými krajkovanými rukávy.

Některé šaty mají navíc falešnou sukni, což je trend, který je na nevěstách k vidění čím dál tím častěji. Jedná se o speciálně navržené šaty, které se skládají ze dvou dílů - klasických vypasovaných šatů, které obepínají postavu, a bohaté sukně, která je připevněna na pásku, jenž lze pohodlně přidělat na obřad. Po něm pak nevěsta může sukni sundat a zůstat jen v elegantní sexy róbě, která je určena na následný večírek.

Všechny róby si můžete prohlédnout v naší galerii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám