Hlavní obsah

Poslední přehlídka Karla Lagerfelda. Paříž se rozloučila se slavným návrhářem

Novinky, Linda Humlová

V úterý 5. března se v Paříži odehrála poslední módní přehlídka pod taktovkou nedávno zesnulého návrháře Karla Lagerfelda. Kolekci předvedly známé tváře v čele s modelkami Carou Delevigneovou či Kaiou Gerberovou a herečkou Penélope Cruzovou. Pomyslné žezlo nad celou značkou převezme po Lagerfeldovi návrhářka Virginie Viardová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poslední přehlídka Karla Lagerfelda - Paříž se rozloučila se slavným návrhářemVideo: Reuters

 
Článek

Přehlídka odstartovala minutou ticha, která měla sloužit jako pocta návrhářově dílu a 35 letům práce pro módní dům Chanel. Lokací se klasicky stal pařížský multifunkční prostor Grand Palais, který Karl Lagerfeld s oblibou přeměňoval do různých velkolepých instalací. Letošním tématem se stala zasněžená vesnice.

Kolekce značky Prêt-à-Porter na sezonu podzim–zima 2019/2020 čítala 73 modelů a zahrnovala pepito kabátky, prošívané bundy, dlouhé vzorované kabáty a úplety.

Co se týče barev, převažovala klasická černobílá kombinace. Nechyběly ale ani barevné prvky v podobě výrazné růžové, vínové, červené a zelené.

„Byla to úžasná show, prostě skvělá. Byla v ní cítit Karlova esence. Samozřejmě to bylo také smutné, ale Karl zůstane navždy v našich srdcích, takže je to v pořádku,“ řekla pro agenturu Reuters manažerka komunikace Karla Lagerfelda Caroline Lebarová.

Přehlídku odstartovala dlouholetá návrhářova múza a modelka Cara Delevingneová, poprvé se na mole objevila i herečka Penélope Cruzová, oficiální ambasadorka značky Chanel.

Stejně jako na poslední přehlídce značky Fendi, pro kterou Lagerfeld rovněž pracoval, i tentokrát při závěrečném defilé zazněla píseň Heroes od Davida Bowieho.

Reklama

Související články

Karl Lagerfeld navždy změnil svět módy

Karl Lagerfeld patřil bezpochyby mezi nejvýraznější a nejuznávanější módní návrháře své doby. Za svůj život dokázal hned několika módním značkám, včetně...

Nenechte si ujít – módní akce jara 2019

Patříte mezi milovnice módy? Pak pro vás máme velký přehled módních akcí pro rok 2019. Nakupte si s kamarádkou outfity za hubičku a vyrazte vstříc objevování...

Výběr článků

Načítám