Hlavní obsah

Nenechte si ujít – módní akce jara 2019

Novinky, Linda Humlová

Patříte mezi milovnice módy? Pak pro vás máme velký přehled módních akcí pro rok 2019. Nakupte si s kamarádkou outfity za hubičku a vyrazte vstříc objevování progresivní módy od lokálních návrhářů nebo si zajděte na výstavu a zjistěte, jak se psala historie módy.

Foto: Profimedia.cz

Rok 2019 bude plný módy.

Článek

Nákupy o čtvrtinu levněji

Nemůžete se dočkat prosluněných jarních dnů? Pak je nezapomeňte přivolat novým jarním oblečením. Dost bylo teplých kabátů a huňatých svetrů. Je na čase se porozhlédnout po nových šatech, sukních, lehkých bundičkách nebo třeba botách, kterých snad každá z nás nemá nikdy dost.

V březnu svých výdajů navíc nemusíte litovat. Díky nákupní jízdě Proženy.cz a About You totiž nakoupíte oblečení i doplňky s velkými slevami, sleva platí i na 20 000 již zlevněných kousků. Připravte si diáře a zakroužkujte si konec března, akce bude probíhat 22.–31. března.

Nakupujte pohodlně z domova a nebojte se sáhnout po více velikostech či střizích. Zboží můžete pohodlně vrátit do 100 dnů. Což stihnou i ty z nás, které neví, kam dřív skočit.

Inzertní sdělení 

Foto: aboutyou.cz

Nakupujte jednoduše a za dobré ceny z domova. Vyberte si z více než 500 značek a užijte si dodání a vrácení zdarma s About You – Vaším novým online obchodem s módou.

Objevte kouzlo české módy

Pokud vás zajímá lokální tvorba českých návrhářů, pak ve vašem hledáčku nesmí chybět akce Life is Fashion pop-up, kde se můžete setkat s předními českými designéry a podpořit je koupí originálního kousku z jejich aktuální kolekce.

Módu, šperky a doplňky z dílen návrhářů a designérů, jako jsou Roman Humlíček, Pavel Berky, Kide nebo Tam Ara si můžete přijít prohlédnout a zakoupit 21. 3. 2019 v pražském bytě, který se v ten den promění na módní salon na adrese Nekázanka 9, Praha 1.

Foto: archiv Life is Fashion

Roman Humlíček a jeho Jeans Lab (džíny na míru)

V případě, že si potrpíte na luxusní materiály a ženské střihy, pak byste svůj jarní šatník měly doplnit alespoň jedním kouskem od návrhářky Zuzany Kubíčkové. Ta uvedla loni unikátní sérii oblečení s názvem Pop, která nabízí nadčasové stěžejní kusy šatníku pro tři generace žen.

„Pop jsou oděvy, které podle mě neodmyslitelně patří do chytrého dámského šatníku – malé černé šaty, úzké kalhoty, trenčkoty, krajkové topy a podobně,“ vysvětluje návrhářka. Všechny kusy se přitom dají kombinovat mezi sebou a samozřejmě s čímkoli dalším, co v šatníku již máte.

Kromě klasické černobílé kolekce budou v nabídce i barevné kusy z limitovaných edicí. Zákazníci budou mít také unikátní možnost předobjednat si modely z nové kolekce, která bude představena na konci března v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. To vše od 21. března do 5. dubna 2019.

Kam se tedy můžete za Popem vydat?
Od 21. března do 5. dubna do Showroomu Luciela Taschen v pražské Petrské ulici a do design storu Deelive na Smetanově nábřeží. V obou nových pop-up storech se budou konat také eventy, kde se budete moci s návrhářkou osobně setkat. Ve čtvrtek 21. března v Showroomu Luciela Taschen (17–22 h) a úterý 2. dubna v Deelive design store (19–22 h).
Foto: archiv Zuzany Kubíčkové

Návrhářka Zuzana Kubíčková

Foto: archiv Zuzany Kubíčkové

Zleva šaty, 11 250 Kč. 23 690 Kč. 15 790 Kč.

 Mint Market

Milujete přehrabování se ve změti unikátního zboží, hledáte originalitu, mladé nadšence, ale také kvalitní české řemeslo? Pak vám doporučujeme zajít na legendární Mint Market, který každoročně nabízí unikátní tvorbu českých návrhářů, designérů, ale i různorodých všeumělů, kteří vystavují to nejlepší z jejich tvorby.

Vezměte kamarádku a udělejte si příjemné odpoledne. V rámci akce budete kromě nákupů moci ochutnat i nejrůznější delikatesy. Akce probíhá na více místech České republiky. Konkrétní města a data konání naleznete v tabulce.

MINT Brno Fashion Market: 16. 3. 2019
MINT Market Olomouc: 30. 3. 2019
MINT Market Praha: 12. 4. 2019
MINT Market Litomyšl: 27. 4. 2019
MINT Market Hradec Králové: 28. 4. 2019
MINT Market Pardubice: 1. 6. 2019

Mercedes-Benz Prague Fashion Week 

V měsíci březnu nebude chybět ani největší módní akce svého druhu, kterou je bezpochyby Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Jarní edice tohoto svátku módy představí kolekce návrhářů na sezonu podzim/zima 2019.

V rámci sedmidenního bloku, který proběhne od 22. 3. do 29. 3. 2019, předvedou svou tvorbu například Miro Sabo, Petra Balvínová, Petra Ptáčková a také jedna z největších oděvních značek v zemi Pietro Filipi. Mezi naprosté nováčky na scéně MBPFW pak budou patřit dvě mladé návrhářky – Božidara a Vanda Janda.

Tvorbu budoucí generace designérů budou zastupovat dva ateliéry UMPRUM (Design oděvu a obuvi prof. Liběny Rochové a Ateliér módní tvorby Pavla Ivančice) a také Ateliér design oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Lístky je možné sehnat na internetové stránce akce.

I tentokrát ale bude několik akcí v programu volně přístupných veřejnosti. Hned zahajovací show týdne módy, přehlídka mladého návrháře Jana Černého, bude otevřena všem. Černý svou novou kolekci představí v sobotu 23. 3. v prostoru DUP39 (13:30 h).

Volný vstup bude také na již tradiční market české autorské módy (18. 3. až 4. 4.), který v Bibloo Concept Storu v obchodním domě Kotva nabídne reprezentativní výběr kvalitní lokální módy.

Foto: archiv MBPFW

Mercedes Benz Prague Fashion Week podzim/zima 2017

Czechoslovak Fashion Week

Nový rok 2019 přinese zajímavou novinku v českém módním světě – první edici Czechoslovak Fashion Week, původně Ostrava Fashion Weekend, který s názvem mění i svou podobu, tým a koncept.

Cílem Czechoslovak Fashion Week je překročit hranice České republiky, nabídnout lokálním i zahraničním tvůrcům stejné podmínky a zařadit se po bok osvědčených značek týdnů módy, jakými jsou například Copenhagen Fashion Week nebo Tbilisi Fashion Week.

Tváří první edice, která proběhne od 15. do 19. března 2019 v Ostravě, se stala top modelka Pavlína Pořízková a novinkou, která v České republice ani na žádném jiném podobném zahraničním eventu zatím nebyla k vidění, bude úplný online streaming celého programu – nejen samotných přehlídek, ale i backstage, rozhovorů a příprav.

Foto: archiv Czechoslovak Fashion Week

Tváří Czechoslovak Fashion Week je Pavlína Pořízková.

Autorská přehlídka Natali Ruden

Ukrajinská návrhářka Natali Ruden představí v polovině dubna další autorskou přehlídku s názvem Eden. Kolekce se ponese v duchu finálových šatů Miss Czech Republic a stejně jako každý rok nebudou chybět známé tváře české modelingové scény.

Pokud se rády kocháte krásnými róbami, tak si tuto velkolepou show nemůžete nechat ujít. Místo a přesné datum budou ještě upřesněny na oficiálních stránkách Natali Ruden.

Foto: archiv Natali Ruden

Přehled společenských šatů Natali Ruden z finálového večera Miss ČR 2019.

Výstavy, které by vám neměly uniknout

Zajímá vás móda z období první republiky? Pak vás nesmí minout výstava návrhářky Hany Podolské, které se přezdívalo česká Coco Chanel. Založila a vedla nejznámější módní salon Československa a oblékala takové hvězdy, jako byly Olga Scheinpflugová, Adina Mandlová, Nataša Gollová nebo manželka prezidenta Hana Benešová.

Její osud a tvorbu nyní reflektuje výstava s názvem Hana Podolská, legenda české módy, která je k vidění v pražském Uměleckoprůmyslovém muzeu od čtvrtka 30. srpna 2018 do 19. května 2019.

Výstava odhaluje bohatě zdobené večerní modely i decentní šaty, elegantní kabáty i svrchní oděvy pro všední den, které doplňují střevíčky a klobouky. Návštěvníci si navíc mohou osahat a pomocí mikroskopu prozkoumat různé druhy látek, ze kterých jsou vystavené šaty ušity.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Mezi klientky Podolské patřily například Olga Scheinpflugová, Adina Mandlová, Nataša Gollová nebo manželka prezidenta Hana Benešová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Výstava: Hana Podolská, legenda české módy.

V případě, že vás móda zajímá i po její technické stránce, pak doporučujeme návštěvu výstavy Šílený hedvábník. Výstava je věnována životu a dílu Ziky Aschera, jedné z nejvýraznějších osobností československého textilního průmyslu.

Po odchodu z Československa v roce 1939 založil se svojí manželkou Lídou ve Velké Británii velice úspěšnou textilní firmu, která získala věhlas po celém světě. Manželé úzce spolupracovali na návrzích potisku látek s nejvýznamnějšími umělci své doby jako Moore, Matisse, Dearin, Cocteau a dalšími. Zika byl zároveň inovátorem textilních materiálů. Z jeho látek vytvářely oděvní kolekce světové haute-couture módní domy, jako například Dior, Balenciaga, Lanvin, Yves Saint Laurent, Cardin a další.

Výstava Šílený hedvábník. Zika & Lída Ascher: textil a móda probíhá v období od 15. února do 15. září 2019 v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze (historická budova).

Foto: Profimedia.cz

V pražském Uměleckoprůmyslovém muzeu probíhá výstava Šílený hedvábník, která je věnována životu a dílu Ziky Aschera a jeho ženy Lídy. Z jejich látek tvořily nejluxusnější módní domy. Sám Zika Ascher dokonce oblékal britskou královnu a Lady Dianu.

Reklama

Související články

Jarní móda 2019: Puntíky, boho styl a další

Jaro má snad každý z nás spojené s nesmrtelným květovaným vzorem. Pokud svůj šatník ale tentokrát chcete ozvláštnit něčím novým a neotřelým, pak vám nabízíme...

Celebrity nosí žlutou, zamilujte si ji i vy

Zapomeňte na tmavé barvy, které dominovaly našemu šatníku celou zimu. Přichází jaro a s ním i jasně žlutá barva, která stejně jako v minulém roce patří mezi...

Karl Lagerfeld navždy změnil svět módy

Karl Lagerfeld patřil bezpochyby mezi nejvýraznější a nejuznávanější módní návrháře své doby. Za svůj život dokázal hned několika módním značkám, včetně...

Výběr článků

Načítám